Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μέγα λάθος Τσίπρα…

Οι μεγάλες εκπλήξεις: Αυτοί πάνε με τον Κασσελάκη κόντρα στον Τσίπρα

Τι συνέβη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου μετά την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να «απαντήσει» στον Αλέξη Τσίπρα, ανακοινώνοντας πως θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία.

Οι συσκέψεις και οι συναντήσεις… δίνουν και παίρνουν με την πρώτη να γίνεται μεταμεσονύκτια, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή της Όλγας Γεροβασίλη, του Νίκου Παππά, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Κώστα Ζαχαριαδη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, της Ράνιας Σβίγκου και του Γιώργου Βασιλειαδη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γιώργου Βασιλειάδη και συζητήθηκε η ανάγκη για μια ενιαία υποψηφιότητα που τους εκφράζει, όπως αυτή της Όλγας Γεροβασίλη.

Η ίδια, μάλιστα, φέρεται να έθεσε προϋποθέσεις για την υποψηφιότητά της, με τη βασικότερη να αποτελεί η δήλωση στήριξης στο πρόσωπό της από τον Αλέξη Τσίπρα. Και κάτω από ένταση ανακοίνωση στο συνέδριο την υποψηφιότητά της.


Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει τη βεβαιότητά του πως θα παραμείνει στο «τιμόνι» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Κασσελάκης δηλώνει «1.000 σίγουρος» πως «θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα», αλλά και «θα ηγηθώ στις εθνικές εκλογές» ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν εξελέγην μόνο για τις ευρωεκλογές» είπε ο ίδιος και τόνισε πως «μόνο η βάση μπορεί να διώξει» από την προεδρία του κόμματος.

Το λάθος του Τσίπρα

Και μπορεί ο κ. Κασσελάκης να δηλώνει βέβαιος πως θα είναι πρόεδρος την επόμενη ημέρα, αλλά τα πράγματα στο κόμμα είναι ρευστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει δημόσια με δήλωσή του την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, μία επιλογή που είναι λάθος. Και αυτό διότι πολλοί έχουν αρχίσει να του χρεώνουν πως έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αν το σενάριο στήριξης επιβεβαιωθεί και εκλεγεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, τότε θα μπει η «ταφόπλακα» στην εποχή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ρεύμα που έχει μέσα στο κόμμα.

Ο νέος πρόεδρος, θα νομιμοποιηθεί να αλλάξει τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στον Τσίπρα, που επέλεξε να στηρίξει άλλον υποψήφιο.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.