Τι βλέπουν οι στοιχηματικές: Το μεγάλο φαβορί για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ 

Τι βλέπουν οι στοιχηματικές: Το μεγάλο φαβορί για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ 

Έχει ελπίδες αυτός που θα σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη; 

Λίγους μόλις μήνες μόλις μετά τις εσωκομματικές κάλπες που ανέδειξαν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ραγδαίες τα τελευταία 24ωρα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να οδηγείται επί τις ουσίας σε «αναμέτρηση» μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου πως θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του με εσωκομματικές εκλογές, λίγο πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Τις τελευταίες ημέρες το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε «αναβρασμό» στη «σκιά» των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μεγάλη απώλεια ποσοστών. Το κόμμα παρουσιάζεται σταθερά τρίτο στις δημοσκοπήσεις, πίσω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους επικριτές του κ. Κασσελάκη να τον κατηγορούν για έλλειψη πολιτικού λόγου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκρούστηκε με την Πολιτική Γραμματεία και είπε στα στελέχη πως δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στις ευρωεκλογές.

Η απίστευτη κατάσταση που δημιουργήθηκε και οι συγκρούσεις μεταξύ πρωτοκλασσάτων στελεχών ανάγκασε τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει μετά από 8 μήνες απουσίας του από την κομματική καθημερινότητα και με μήνυμα του λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου να ζητήσει από κ. Στέφανο Κασσελάκη να παρουσιάσει το πολιτικό σχέδιο του και να ανανεώσει την εντολή του από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που ο Στέφανος Κασσελάκης δέχτηκε.


Πότε θα γίνουν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ;

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο Μάρτιο με πιο πιθανή ημερομηνία τις 17 Μαρτίου, αφού στις 10 Μαρτίου δύσκολα προλαβαίνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να διοργανώσει μία πολύπλοκη διαδικασία, αφού θα στηθούν τέσσερις κάλπες με πιο σημαντική φυσικά αυτή του Προέδρου.

Επίσης υπάρχει και το θέμα με την στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, που είχε γνωστοποιήσει πως θα πάει στον στρατό για τη βασική εκπαίδευση 20 ημερών στις 8 Μαρτίου, οπότε η οριστική ημερομηνία των εκλογών είναι ακόμα ρευστή.

Αντίπαλος του Κασσελάκη

Διαφαίνεται πως απέναντι στον κ. Κασσελάκη θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη η οποία ζήτησε και το άτυπο χρίσμα του Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο τους συνεργάζονταν στενά επί χρόνια και πληροφορίες αναφέρουν πως θα τη στηρίξει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Άρτας, εξάλλου, γύρω από την οποία συνασπίζονται στελέχη με αναφορά στον κ. Τσίπρα, θεωρείται η δυσκολότερη αντίπαλος για τον κ. Κασσελάκη ακόμα και από ανθρώπους του.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να κατέβει υποψήφιος ο Διονύσης Τεμπονέρας, αν και μετά τη συνάντησή του με την Όλγα Γεροβασίλη είπε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και πως δεν διεκδικεί «καρέκλες και οφίτσια».


Τι δείχνουν οι στοιχηματικές

Σίγουρα υποψήφιος για τις εσωκομματικές εκλογές θα είναι ο νυν πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εκλέχθηκε μόλις τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και μάλιστα με ένα μεγάλο ποσοστό (56%) κόντρα στην τότε εσωκομματική του αντίπαλο, Έφη Αχτσιόγλου (44%).

Πέρα από τον νυν πρόεδρο δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία διαθέτει μεγάλη κομματική και πολιτική εμπειρία. Ο τρίτος υποψήφιος πιθανότατα θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Άλλη υποψηφιότητα δεν θα υπάρξει πιθανότατα, εκτός και αν προκύψει μία μεγάλη έκπληξη, αφού οι κ.κ. Φάμελλος και Παππάς δεν προτίθενται να ζητήσουν την ψήφο των μελών του κόμματος για την ηγεσία του.

Οι αποδόσεις των στοιχηματικών για τις εσωκομματικές εκλογές δεν έχουν βγει ακόμη επισήμως. Ωστόσο, το κλίμα που επικρατεί είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το μεγάλο φαβορί για την προεδρία ενώ δεύτερος είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως μπορεί να χάσει την προεδρία μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν δείχνει καμία πρόθεση για να κατέβει υποψήφιος. Όμως, ο Τσίπρας μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και ο Κασσελάκης να πάψει να είναι φαβορί για τις στοιχηματικές σε περίπτωση που στηρίξει ανοιχτά την Όλγα Γεροβασίλη. Και αν αυτό γίνει, αναμένεται η βουλευτής Άρτας να είναι το φαβορί για τις στοιχηματικές.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.