Ο ΑΝΤ1 θα το επιτρέψει αυτό στον Κανάκη;

«Τους Μπέους αυτού του κόσμου…»: Αντώνης Κανάκης κατά Αχιλλέα Μπέου σε νέα ανάρτηση-φωτιά (Pic)

Τι μέλλει γενέσθαι;

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αντώνη Κανάκη και το ΣΚΑΙ, στη «σκιά» δικαστικής διαμάχης του σταθμού με εταιρεία παραγωγής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα τα έβαλε με το κανάλι και τον Άρη Πορτοσάλτε που καταφέρθηκε κατά του Πάνου Βλάχου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης, αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 40:52:

Το σχόλιό του, που έγινε μέσα σε ένα γενικότερο ξέσπασμα, λίγες μέρες μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε το κανάλι του Φαλήρου εναντίον του Αντώνη Κανάκη και της εταιρείας Tony Productions.

Η φαρμακερή απάντηση

Ο ΣΚΑΙ απάντησε με μία ιδιαίτερα αιχμηρή και ειρωνική ανακοίνωση στον γνωστό παρουσιαστή: «Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά “την λειτουργία της δικαιοσύνης”, τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου. Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας». 

Η δικαστική διαμάχη

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο δικαίωσε τον ΣΚΑΙ μετά την αγωγή που είχε κάνει ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία παραγωγής Tony Productions. Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ότι νομίμως ο τηλεοπτικός σταθμός κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με τους Ράδιο Αρβύλα, αφού ο κ. Κανάκης και η Tony αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν εκπομπές, όπως είχε συμφωνηθεί, παραβιάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Επιπλέον, το δικαστήριο άφησε ανοιχτό τον δρόμο για τον ΣΚΑΙ να διεκδικήσει πίσω χρήματα που ξεπερνούν το ποσό των 250.000 ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως στους ενάγοντες για εκπομπές που ουδέποτε παρέδωσαν. Ακόμη, το δικαστήριο επιδίκασε σε βάρος των εναγόντων δικαστικά έξοδα ποσού 15.298 ευρώ.

Η αντιδικία ξέσπασε το 2020 όταν ο Αντώνης Κανάκης κατηγορούσε τον ΣΚΑΪ για μη τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων, κάνοντας μία σειρά από σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις εναντίον του σταθμού, ενώ από την πλευρά του ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι είχε τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του.

Ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία του Tony Productions προσέφυγαν στα δικαστήρια και με αγωγή τους ζητούσαν να αναγνωριστεί η ακυρότητα της καταγγελίας της σύμβασής τους, στην οποία προέβη ο ΣΚΑΪ τον Ιανουάριο του 2020.

Παράλληλα, ζητούσαν να τους καταβληθεί ως αποζημίωση ποσό 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον Αντώνη Κανάκη προσωπικά.

Ο ΑΝΤ1 θα το επιτρέψει;

Με αφορμή το δημόσιο διάλογο του Κανάκη με τον ΣΚΑΙ, πολλοί αναρωτιούνται εάν ο ΑΝΤ1 θα ζητήσει από τον Κανάκη να μη ρίχνει άλλο λάδι στη φωτιά και να μην ασχολείται με τον τηλεοπτικό σταθμό μέσα από την εκπομπή του.

Πηγές του ΑΝΤ1 σημειώνουν ότι ποτέ τα χρόνια της συνεργασίας τους το κανάλι δεν έχει επέμβει στο περιεχόμενο του Ράδιο Αρβύλα το οποίο καθορίζεται αυστηρώς από τον Αντώνη Κανάκη και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Οπότε το κανάλι δεν σχεδιάζει να επέμβει στην κόντρα του παρουσιαστή με τον ΣΚΑΙ, επιτρέποντας στον πρώτο να συνεχίσει την κριτική μέσω της εκπομπής του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.