Κρυφές δημοσκοπήσεις: Το ποσοστό-έκπληξη που δίνουν στον Τσίπρα εάν κάνει νέο κόμμα

Αναζητά... γυναίκα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει... ρεύμα

Τη διενέργεια εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από μια μακροσκελή δήλωσή του…

Ο πρώην πρόεδρος καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, προτρέποντάς τον να συμμετάσχει εκ νέου σε εκλογές.

«Φαινόμενα ιδιοτέλειας, ναρκισσισμού, παραβίασης των αρχών της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, έχουν παραλύσει τον κομματικό οργανισμό», τονίζει.

Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως δεν θα παραβρεθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει. Όχι. Προσωπικά εμένα δεν μου λείπει ούτε το βήμα, ούτε το χειροκρότημα. Δεν είναι ώρα για χειροκροτήματα, αλλά για να ειπωθεί η αλήθεια. Αν συνεχίσουμε έτσι, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κενό».


Ο Στέφανος Κασσελάκης «σήκωσε το γάντι» και είπε πως προτίθεται να πάει σε εσωκομματικές εκλογές. Αλλά ο πολιτικός… σταρ φαίνεται πως είναι άλλος σε αυτή τη φάση.


Το ποσοστό – έκπληξη

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί αρκετές εισηγήσεις για να τοποθετηθεί μετά την παραίτησή του και το επέλεξε ρίχνοντας… τορπίλη, λίγο πριν ο κ. Κασσελάκης κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου. Δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να επιστρέψει… μια και καλή, αν κρίνει κανείς και από την προτροπή να γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, όσο μακριά και αν μοιάζει το σενάριο της επιστροφής, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει, διαπιστώνεται ένα αρκετά μεγάλο ρεύμα του κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται πως αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να κάνει νέο κόμμα, τότε θα συγκεντρώσει ποσοστό της τάξεως του 10% με 15%, ξεπερνώντας ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως τελικά είχαν δίκιο όσοι υποστήριζαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, αφού επί προεδρίας του οδηγήθηκε το κόμμα στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.