Πάνω που «έπιανε» τον ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορικό «αυτογκόλ» από το ΚΚΕ…

koutsoumpas

Το λάθος που του στοίχισε 

Άνοδο έχει παρουσιάσει το ΚΚΕ μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, όπου συγκέντρωσε 7,69% και εξέλεξε 21 βουλευτές. Υπενθυμίζεται πως το 2019 είχε εκλέξει 15 και είχε συγκεντρώσει ποσοστό 5,3%.

Η αξιοσημείωτη άνοδος του ΚΚΕ οφείλεται στον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση, τόσο εντός Βουλής, με τον έντονο και πολιτικοποιημένο λόγο του, όσο και εκτός Βουλής, με την ισχυροποίηση των σωματείων και με μια συχνή παρουσία στα κινήματα.

Ταυτόχρονα, ρόλο στην άνοδο του ΚΚΕ έπαιξε και η απογοήτευση που έχει αφήσει σε ένα αριστερόστροφο κοινό η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, στην περίοδο της πανδημίας και των lockdown, ήταν η μόνη αριστερή, κινηματική δύναμη και με την οργανωτική συγκρότηση, να κατεβάσει κόσμο στο δρόμο όταν άλλες δυνάμεις της αριστεράς δεν είχαν αυτήν τη δυνατότητα.

Απεργιακοί αγώνες με διάρκεια, όπως των διανομέων και της Cosco, έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο ΚΚΕ, ενώ τα βίντεο του Luben, με τις ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα, έκαναν το ΚΚΕ viral στους νέους.

Μάλιστα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ALCO για λογαριασμό του ALPHA στις αρχές Φεβρουαρίου, το ΚΚΕ ακολουθούσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόσταση αναπνοής αφού συγκέντρωνε 9,1% έναντι 10,2% του κόμματος Κασσελάκη.

Το «αυτογκόλ»

Σύμφωνα με το reader.gr, δημοσκόπος αναφέρει πως η άνοδος του ΚΚΕ φαίνεται πως σταμάτησε και το κόμμα παραμένει στάσιμο. Ο λόγος; Αρκετοί απογοητεύτηκαν από τη στάση του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές του Περισσού το καταψήφισαν.

Ενδεχομένως πολλοί από τους… καινούργιους ψηφοφόρους περίμεναν μια πιο προοδευτική στάση από το ΚΚΕ απέναντι στο νομοσχέδιο που αφορά τους ομοφυλόφιλους και απογοητεύτηκαν από την επιλογή καταψήφισης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τοπίο είναι ακόμη θολό αν και θεωρείται βέβαιη η άνοδος της ακροδεξιάς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.