Αυτή είναι η λύση: Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν από τώρα ποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος αν φύγει ο Κασσελάκης 

Πέσαμε από τα σύννεφα: Πώς χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη σε συνομιλητές του

Το «καυτό» παρασκήνιο

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί έντονος προβληματισμός λίγο πριν το συνέδριο, για όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση όπου ο Στέφανος Κασσελάκης αρχικά ξεκαθάρισε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ή θα χρειαστεί να βρουν κάποιον για να σταθεί απέναντί του.

«Δεν θα γίνω Ιφιγένεια»

«Δεν είναι ζήτημα προσωπικό, αυτό που θα σας πω. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Σέβομαι  τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι την διαδικασία. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ τώρα, εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια», είπε στις κάμερες ο πρόεδρος του κόμματος.

«Δεν εκβιαζόμαστε»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος «σήκωσε το γάντι» λέγοντας ότι «το “άλλαξε τα όλα” δεν σημαίνει ”διέλυσε τα όλα”… Είμαστε Αριστεροί.Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή. Όλοι κρινόμαστε» ενώ κατέληξε με τη φράση «Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής».

Ποιος θα είναι ο επόμενος

Και μπορεί να έκαναν προσωρινή ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο παρασκήνιο έχουν προχωρήσει τα σενάρια και μάλιστα συζητείται και ο αντικαταστάτης του Στέφανου Κασσελάκη!

Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο έχει πολλούς υποστηρικτές και άνοιξε τον χορό των αντιδράσεων μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη. Σύμφωνα με το newsbeast.gr, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει παρασκηνιακά πως όταν τα… σπάσουν με τον Κασσελάκη, το κόμμα θα αναλάβει για διάστημα 4 έως 6 μηνών η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε αυτό το κλίμα μόνο τυχαία δεν ήταν η παρέμβαση του Διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, πρώτου ξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού, που έδειξε ευθέως αντικατάσταση, εάν δεν επιδείξει διάθεση συνεννόησης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.