Διάδοχος Κασσελάκη: Μια φορά θα μιλήσει ο Τσίπρας

Διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μεταγραφή - βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη

Και θα προκαλέσει... χαμό 

«Καζάνι που βράζει» είναι για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη. Αρκετά είναι τα στελέχη που επικρίνουν τις επιλογές του νέου προέδρου ενώ μάλιστα υπάρχουν και εκείνοι που σχεδιάζουν την απομάκρυνσή του.

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν τα στελέχη που κάλεσαν σε συνεδρίαση την Πολιτική Γραμματεία. Πολλοί ερμήνευσαν πως πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, αφού πρόκειται για δύο πρόσωπα τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πρώην πρόεδρο.

Ο κ. Κασσελάκης, ωστόσο, επέλεξε να γυρίσει την πλάτη επιδεικτικά στην Πολιτική Γραμματεία, λέγοντας στα στελέχη να μην κυνηγούν χίμαιρες και μάλιστα μίλησε από το Λονδίνο και ισχυρίστηκε πως αν λειτουργούσε σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος δεν θα έβγαινε ποτέ πρόεδρος.

Στη σκληρή γραμμή απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και των πρωτοβουλιών που παρακάμπτουν τα εκλεγμένα όργανα βρέθηκαν στελέχη όπως οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Τεμπονέρας, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμεωνίδου.

Αρκετοί περιμένουν την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο, η οποία μετά και τις τελευταίες εξελίξεις δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος φαίνεται πως σχεδιάζει να τοποθετηθεί σε περίπτωση που εκκινήσουν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη και θα το κάνει πετώντας… βόμβα.

Μια φορά θα μιλήσει ο Τσίπρας

«Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της εκλογής του κ. Κασσελάκη, στην πραγματικότητα “αυτοκτόνησε” συλλογικά. Όχι ότι η κατάσταση ήταν καλύτερη πριν. Ήταν σε βαθιά κρίση. Ο κ. Κασσελάκης βάθυνε την κρίση την οποία “κληρονόμησε”. Αυτή η κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, δεδομένου ότι η βασική υπόσχεση με την οποία εξελέγη, δηλαδή ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να την υλοποιήσει» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν ανεξάρτητος, Στέλιος Κούλογλου.

Στην συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει στον ορίζοντα σενάριο για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «από ό,τι έχω καταλάβει και χωρίς να έχω πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκλείσει αυτήν την ιδέα. Τώρα, μένει να φανεί τι μορφή θα έχει, αν θα είναι απλώς μία παρέμβαση ή θα έχει μονιμότερο χαρακτήρα».

Οι ισχυρισμοί του Στέλιου Κούλογλου έχουν βάσει και ερμηνεύουν και τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει μετά την παραίτησή του τον δρόμο της σιωπής.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις ακόμη και στις εσωκομματικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος δεν έχει τοποθετηθεί. Και φαίνεται πως δεν μιλάει επειδή έχει στρατηγική και όταν θα το κάνει, αναμένεται να φέρει τα πάνω – κάτω, ακόμη και επιστρέφοντας στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.