Δημοσκοπική ανατροπή: Η έκπληξη της δεκαετίας στις Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ 

SYRIZA

Κανείς δεν το περίμενε!

Η πρόθεση ψήφου των πολιτών για τις ευρωεκλογές αλλά και τις εθνικές εκλογές καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24.

Σε αυτή, η Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ισχυρό προβάδισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει σε μονοψήφιο αριθμό και το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο.

Για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, οι περισσότεροι πολίτες δήλωσαν ότι κριτήριο για την ψήφο τους θα αποτελέσουν κυρίως οι «εξελίξεις και τα προβλήματα στη χώρα», σε ποσοστό 70%, ενώ ένα 13% θα ψηφίσει με γνώμονα τις «ευρωπαϊκές εξελίξεις και το μέλλον της ΕΕ».

Η έκπληξη της δεκαετίας

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει φαβορί για επικράτηση στις ευρωεκλογές, με ποσοστό 27,1%. Ένα 11,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως θα το «ρίξουν» στο ΠΑΣΟΚ, το 9,9% στον ΣΥΡΙΖΑ, και το 7,5% στην Ελληνική Λύση.

Ακολουθούν τα ΚΚΕ (7,4%), Νίκη (3%), Πλεύση Ελευθερίας (2,9%), Νέα Αριστερά (2,6%), και Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 1,9%. Αξίζει να σημειωθεί πως «αναποφάσιστο» δήλωσε το 21% των ερωτηθέντων.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε προφανές πως το ΠΑΣΟΚ θεμελιώνεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ «έπιασε» μονοψήφιο.

Και σαν να μην φτάνει το μονοψήφιο, οι εξελίξεις είναι δυσοίωνες για το μέλλον του κόμματος μετά την εκλογή Κασσελάκη αφού η διαφορά του τρίτου πλέον ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του στατιστικού λάθους με την τέταρτη Ελληνική Λύση.

Οπότε δεν αποκλείεται στις ευρωεκλογές να δούμε την έκπληξη της δεκαετίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταβαραθρώνεται βλέποντας ποσοστά που «έπιανε» πριν από πολλά χρόνια.

Ασφαλές προβάδισμα για Νέα Δημοκρατία

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία σημείωσε ξεκάθαρη υπεροχή, με το 31,6% των προτιμήσεων. Δεύτερο ήρθε το ΠΑΣΟΚ με 13,1%, με το ΣΥΡΙΖΑ στο 10,5%, το ΚΚΕ στο 8,2%, την Ελληνική Λύση στο 7,6%, τη Νίκη στο 3,3%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3,1%, τη νέα Αριστερά στο 2,4%, τους Σπαρτιάτες στο 2,1% και το ΜέΡΑ25 στο 1,9%.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.