«Έτρεμε στον αέρα, δεν έπαιρνε ύψος»: Η εικόνα-σοκ του αεροπλάνου ελληνικής εταιρείας μετά το σοβαρό χτύπημα

Στιγμές αγωνίας σε πτήση Αθήνα - Καβάλα: Η απόφαση του πιλότου πάνω από το αεροδρόμιο!

Παραλίγο τραγωδία

Αντιμέτωποι με μία κατάσταση που θα μετατρεπόταν σε πολύνεκρο δυστύχημα αν οι πιλότοι δεν ήταν έμπειροι, βρέθηκαν επιβάτες αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο Embraer E195 που είναι μισθωμένο από την ελληνική αεροπορική εταιρεία Marathon Airlines, εκτελούσε δρομολόγιο για την Air Serbia όταν προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου.

Η πτήση JU324 απογειώθηκε με 106 επιβάτες από το Βελιγράδι, με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Κατά την απογείωση, η αριστερή πλευρά του αεροπλάνου υπέστη σοβαρές ζημιές, μετά από πρόσκρουση στη διάταξη συστημάτων προσγείωσης του απέναντι διαδρόμου.

Αφού δυσκολεύτηκε να κερδίσει ύψος, το αεροσκάφος έτρεμε καθώς μπήκε στο μοτίβο κράτησης για περίπου μία ώρα πριν επιστρέψει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Βίντεο του κατεστραμμένου αεροσκάφους δείχνουν την τρύπα στην άτρακτο στη βάση της αριστερής πτέρυγας. Ζημιές υπέστη και το τμήμα της ουράς. Οι πυροσβέστες ψέκασαν την άτρακτο με αφρό καθώς φαινόταν να διαρρέει καύσιμο από το αεροσκάφος. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.


Η Marathon Airlines είναι μια ελληνική αεροπορική εταιρεία που ειδικεύεται σε πτήσεις ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance), charter και πτήσεις executive. Η εταιρεία απέκτησε το AOC (Air Operator Certificate) της τον Δεκέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.