Βρήκαν τρόπο: Έτσι τελειώνει ο Κασσελάκης από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ

Βρήκαν τρόπο: Έτσι τελειώνει ο Κασσελάκης από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ

Χάος στην Κουμουνδούρου!

Συνεχίζεται το θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ με τον ορισμό νέας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη (20/2), μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Δευτέρας.

Αφορμή για τον νέο αναβρασμό στην Κουμουνδούρου, στάθηκε η ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει από τα μέλη του κόμματος να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούν -μεταξύ άλλων- το όνομα και το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά του.

Σε αυτήν την κίνηση αντέδρασαν αρκετά κορυφαία στελέχη με συνέπεια, να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία, μετά από αίτημα των 17 από τα 21 μέλη της.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία η Πολιτική Γραμματεία «καρφώνει» τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας πως «είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα».

Μάλιστα, απαντώντας στον κ. Κασσελάκη για την… πόρτα στη συνεδρίαση που κάλεσε τα μέλη να «σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες, να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξει Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας», η Πολιτική Γραμματεία ανέφερε: «οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ».


Στέφανος Κασσελάκης: Πώς τελειώνει από την αρχηγία

Ο αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί και έχει πέσει πλέον στο τραπέζι ακόμη και το σενάριο απομάκρυνσης του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία μέσω πρότασης μομφής.

Για να απομακρυνθεί από την προεδρία του κόμματος ο νυν πρόεδρος, θα πρέπει να γίνει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής πριν το συνέδριο της Πέμπτης.

Αυτό για να γίνει, χρειάζεται τις υπογραφές 75 μελών από τα 300 ενώ για μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής λόγω αντικαταστατικής συμπεριφοράς χρειάζονται οι 50+1 από τους 300 και προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει εάν θα εγκριθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 75 υπογραφές για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής υπάρχουν ήδη οπότε τα μέλη έχουν σχεδιάσει τα επόμενα βήματά τους για να απομακρύνουν τον νέο πρόεδρο σε περίπτωση που συνεχίσει το… one man show.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.