Πολλοί το άκουσαν, κανείς δεν έδωσε σημασία: Η «στήριξη» του Αλέξη Τσίπρα στην Νέα Δημοκρατία δεν συζητήθηκε αρκετά…

Πολλοί το άκουσαν, κανείς δεν έδωσε σημασία: Η «στήριξη» του Αλέξη Τσίπρα στην Νέα Δημοκρατία δεν συζητήθηκε αρκετά...

Και υπάρχει λόγος γι' αυτό.

Διανύουμε μία περίοδο με τεράστια πολιτική ένταση, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές και πως το κυβερνών κόμμα θα εξαντλήσει την τετραετία, τα σενάρια συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν, ιδίως μετά τα όσα ακούστηκαν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός προς τους πολίτες σε ό,τι έχει να κάνει με τους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίο, ως γνωστόν, παρουσιάζουν εδώ και μερικούς μήνες μια… παράλογη αύξηση, «γονατίζοντας» πάρα πολλά νοικοκυριά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιτέθηκε» στον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας στην Real News χαρακτήρισε ως «ανεπαρκή και καθυστερημένα τα μέτρα» και δήλωσε πως «στους λογαριασμούς του ρεύματος θα φανεί η απάτη Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Εδώ και πολλούς μήνες ο κύριος Μητσοτάκης αγνοεί πεισματικά την πραγματικότητα, τις προτάσεις μας, τις προτάσεις των ανθρώπων της αγοράς, την αγωνία της κοινωνίας. Θυμάστε τις ανοησίες για λεφτόδεντρα, τις απειλητικές προειδοποιήσεις για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, κάθε φορά που θέταμε το ζήτημα να ληφθούν μέτρα- και προτείναμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα. Ε, λοιπόν, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ένοχης αδράνειας είναι δυστυχώς αργά. Και είναι πολύ λίγα σε σχέση με το τσουνάμι που έχει χτυπήσει κάθε νοικοκυριό».

Άπαντες, βέβαια, στάθηκαν σε αυτή την «επίθεση» του πρώην πρωθυπουργού στον νυν, την στιγμή που υπήρξε μια ατάκα που σηκώνει πάρα, πάρα πολλή συζήτηση.

Ποια είναι αυτή;

Η εξής: «Και ένα ευρώ θετικών μέτρων να φέρει στη Βουλή ο κύριος Μητσοτάκης, εμείς θα το ψηφίσουμε. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το φέρει, όπως πολλές φορές έκανε στο παρελθόν, πακέτο με άλλες αρνητικές ή επιζήμιες διατάξεις».

Εξαιρετικά ενδιαφέρον, ιδίως από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει σταθερά τη διαφορά από την (ξεκάθαρα ακόμα πρωτοπόρο) ΝΔ, δε νομίζετε;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.