«Κι αν δεν ήταν ο Πούτιν;»: Το σενάριο για τον θάνατο του Ναβάλνι που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος

«Κι αν δεν ήταν ο Πούτιν;»: Το σενάριο για τον θάνατο του Ναβάλνι που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος

Πώς πέθανε ο Ναβάλνι;

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι εντοπίστηκε, σύμφωνα με νέα μαρτυρία στη Ρωσία και μάλιστα φέρεται να έχει σημάδια από χρήση βίας.


Η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe φιλοξενεί δηλώσεις μέλους πληρώματος ασθενοφόρου, που αποκάλυψε ότι το σώμα του Ναβάλνι βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ, υπό αστυνομική φύλαξη.

Το ίδιο άτομα κάνει λόγο για μώλωπες στο άψυχο κορμί του Ρώσου πολιτικού και ακτιβιστή, που πιθανότατα προκλήθηκαν όταν τον εξανάγκαζαν να βρίσκεται στο έδαφος. Κατά την ίδια μαρτυρία, ο Ναβάλνι υπέστη κάποιου είδους κρίση των ώρα των βασανιστηρίων.

«Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται απευθείας στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όμως σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», είπε ο συγκεκριμένος άνδρας.

Τραύματα από σπασμούς

Ο ίδιος άνθρωπος, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας πρόσθεσε ότι «ως έμπειρος νοσηλευτής, μπορώ να πω ότι τα τραύματα που περιέγραψαν όσοι τα είδαν φαινόταν να είναι από σπασμούς».

«Αν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να τον συγκρατήσουν αλλά οι σπασμοί είναι πολύ δυνατοί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Ίσως προσπάθησαν να τον αναζωογονήσουν και πιθανότατα πέθανε από καρδιακή ανακοπή, όμως κανείς δεν λέει τίποτα για το γιατί έπαθε καρδιακή ανακοπή», σχολίασε ο νοσηλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, η αρμόδια υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε μετά από περίπατο στον εξωτερικό χώρο της σωφρονιστικής αποικίας ΙΚ-3 στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 1.900 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.


Το σενάριο που κερδίζει έδαφος

Με το θρίλερ που έχει προκληθεί με την τύχη της σορού και των αιτίων θανάτου του Ναβάλνι, όπως και με την προϊστορία αντιπάλων από μέρους Πούτιν, είναι λογικό να θεωρείται πως ο Πούτιν κρύβεται πίσω από το ομολογουμένως μυστηριώδη θάνατο του Ναβάλνι. Υπάρχει, όμως, στο τραπέζι, το σενάριο που λέει ότι ενδεχομένως να βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες πίσω από το θάνατο του Ναβάλνι!

Σε αυτό το, ομολογουμένως, ακραίο σενάριο που δεν μπορεί επίσης να αποδειχτεί, ο Ναβάλνι θυσιάζεται, όντας φυλακισμένος και ως άλλη «Ιφιγένεια», προκειμένου να στραφεί εκ νέου η παγκόσμια προσοχή στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ρωσίας, καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία συνεχίζει να ε;iναι κακή για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, ειδικά αυτήν την περίοδο μάλιστα, με την πόλη της Αβντίιβκα να έχει καταληφθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και τον ουκρανικό στρατό, που έχει υποστηριχθεί με πολλούς τρόπους τα τελευταία δυο χρόνια, να μην μπορεί να εκδιώξει τους εισβολείς.

Αντικειμενικά, ο θάνατος του Ναβάλνι δεν έρχεται σε ιδανικό χρονικό σημείο για τον Πούτιν, όταν θα έπρεπε η προσοχή να είναι στραμμένη στη νίκη των ρωσικών όπλων στο ουκρανικό μέτωπο. Αντ’αυτού, η προσοχή πλέον στρέφεται ξανά στο εσωτερικό, κάτι που δεν συμφέρει τον Πούτιν και δεν μπορεί, λόγω αυτού του γεγονότος, να κεφαλαιοποιηθεί πολιτικά και διπλωματικά η νέα επιτυχία του ρωσικού στρατού στο μέτωπο. Μένει να δούμε, λοιπόν, πώς θα εξελιχθεί αυτή η σύνθετη κατάσταση, για τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.