Έγκλημα στο Μεσολόγγι: Η κίνηση 1,5 μετά τη δολοφονία του άτυχου Μπάμπη που μάλλον λύνει την υπόθεση

Πλησιάζουν στον Μπάμπη: Η πιο καθοριστική μέρα από την εξαφάνιση του

Η κίνηση «κλειδί»

Στο «κάδρο» της υπόθεσης δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπμη Κούτσικου στο Μεσολόγγι μπαίνουν νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται νέα πρόσωπα, των οποίων η δράση φέρεται να σχετίζεται τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα.

Από την πρώτη ανάλυση στα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στοιχεία που τους παραπέμπουν ευθέως στο παράνομο «κυνήγι» αρχαιοτήτων.

Μια δραστηριότητα που αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια…

Αυτά είναι τα διαγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες που φέρεται να αντάλλασσαν:

  • Που μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;
  • Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Σε αυτά τα μηνύματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης μιλούσαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τουλάχιστον 4 άτομα, εκτός Μεσολογγίου, από Ναύπακτο, Αγρίνιο και Αιτωλικό.

Ο κρεοπώλης φέρεται να συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά για μήνες πριν τη δολοφονία του Μπάμπη.

Αντιστοίχως, από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό κλώνο του θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα για κυνήγι χαμένου θησαυρού ένα μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός.

Η κίνηση 1,5 μήνα μετά τη δολοφονία

Ο 50χρονος κρεοπώλης που έχει ήδη προφυλακιστεί επιμένει πως είναι αθώος και πως δεν έχει βάψει τα χέρια του, με αίμα. Οι Αρχές όμως θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους, τα πειστήρια της ενοχής του. Θέλουν όμως να ολοκληρώσουν την έρευνα για τυχόν συνεργούς.

Σύμφωνα με την RealNews, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση προχώρησε σε μία κίνηση που ενδεχομένως θα λύσει και την υπόθεση… Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή για έλεγχο των λογαριασμών του Μπάμπη Κούτσικου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αρχές εκτιμούν πως θα προκύψουν καθοριστικά στοιχεία για την υπόθεση, μετά τη διαπίστωση πως ο δολοφονηθείς είχε καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς είχε εργαστεί στην Ιταλία, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες εκτός Ε.Ε. όπως η Βραζιλία και το Ουζμπεκιστάν.

Από τις κινήσεις των λογαριασμών ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα πρόσωπα τα οποία είχαν δοσοληψίες με τον 31χρονο και έτσι η Δικαιοσύνη θα μπορέσει να διερευνήσει εάν, εκτός από τον κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί, υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι αστυνομικοί έχουν υπό στενή επιτήρηση πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής με οποιονδήποτε τρόπο στη δολοφονία του Μπάμπη.

Μάλιστα η ανακρίτρια αναμένεται να καλέσει τον κρεοπώλη τις επόμενες ημέρες για συμπληρωματική κατάθεση, αναμένοντας όλα τα δεδομένα από τα εργαστήρια και κυρίως την πιθανή εύρεση της καραμπίνας με την οποία δολοφονήθηκε ο Μπάμπης.

Η ανακρίτρια έχει δώσει εντολή να συνεχιστούν οι έρευνες για την καραμπίνα, υποστηρίζοντας το αίτημα της οικογένειας Κούτσικου, παρουσία και του εκπαιδευμένου σκύλου που εντόπισε τη σορό.

Η συγκεκριμένη ομάδα έρευνας, συνεπικουρούμενη από κάτοικο με βάρκα και ειδικό μηχάνημα που σκανάρει τον βυθό, συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή «Λυόμενα» και σε κανάλι όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι κατέληξε το όπλο μετά το έγκλημα.

Η έρευνα εστιάζεται στο εν λόγω σημείο καθώς εκεί αποκαλύφθηκε το στίγμα από το κινητό του Μπάμπη όσο βρισκόταν στα χέρια του κρεοπώλη, μετά τη δολοφονία του. Παράλληλα, σε πολύ μικρή απόσταση από το ίδιο σημείο βρίσκεται και το σπίτι του 36χρονου με τον οποίο ο κρεοπώλης αντάλλαξε μηνύματα τη βραδιά της δολοφονίας.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.