Ανατροπή στην ανατροπή: Τα κατάφερε ο Πολάκης…

paulos-polakis

Μετά το «όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Παύλος Πολάκης απείχε από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε στείλει… τελεσίγραφο για να ψηφίσουν όλοι υπέρ.

Ο βουλευτής Χανίων υποστήριξε πως δεν βρισκόταν στη Βουλή αφού είχε χειρουργείο, ωστόσο βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα». Ο ίδιος, σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις, ανέφερε πως δεν δέχεται μαθήματα προοδευτικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εξήγησε τις ενστάσεις του στο νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως είχε ανησυχίες που αφορούν την επέκταση των δικαιωμάτων στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης.

Έγραψε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης: 

1. Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μόλις πριν μια εβδομάδα καταδικάστηκε με ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεπλύνει τις παρακολουθήσεις, την έλλειψη πολυφωνίας στα ΜΜΕ, τις απειλές και τις αγωγές σε δημοσιογράφους, την επαναπροώθηση μεταναστών κλπ, μέσω του Σ/Ν για την ισότητα στο γάμο, χωρίς όμως να τολμά να συγκρουστεί με το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ.

2. Αναγνωρίζω ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και έχω αγωνιστεί στη ζωή μου για αυτό. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι δυνατό να διαχωρίζει τους συνανθρώπους μας και για αυτό άλλωστε ψήφισα και το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 σε αντίθεση με τους 36 Βουλευτές της ΝΔ που είτε καταψήφισαν είτε απείχαν.

Οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο ,αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης. Θεωρώ ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης.

3. Επειδή διαβλέπω μια τάση να μπουν στο ίδιο σακί όσοι δεν ψήφισαν το Σ/Ν θα ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μου από τα όσα ακραία ομοφοβικά ακούστηκαν από τους “ακροδεξιούς θρησκόληπτους” μέσα και έξω από τη Βουλή. Εγώ ούτε είχα, ούτε έχω, ούτε θα έχω ποτέ στο μέλλον σχέση με τον σκοταδισμό και ούτε περιμένω ψήφους από αυτό το χώρο.

Ήμουν είμαι και θα είμαι της αριστερής λαϊκής ταυτότητας ,της δημοκρατίας ,των εργασιακών δικαιωμάτων ,της αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής ανατροπής.

4. Είμαι της άποψης, μετά και τα όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Χανίων-η οποία ελέγχεται για εκμετάλλευση γυναικών οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως παρένθετες μητέρες-ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθεί πολύ το νομικό πλαίσιο και για τα ετερόφυλα ζευγάρια, σχετικά με την παρένθετη κύηση.

5. Επειδή το σύστημα Μητσοτάκη τίποτα δεν κάνει στην τύχη, καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί το γεγονός ότι το γνωστό fund CVC πρόσφατα έκανε σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

6. Σε ένα νομοσχέδιο όπου δεκάδες Βουλευτές διαφοροποιήθηκαν, είναι πραγματικά αστείο ο θόρυβος να γίνεται πάλι για τη δική μου στάση.

Η επιχειρούμενη προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο κενό. Ενωμένοι θα πάμε στο συνέδριο, το οποίο θα είναι και το εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση του κόμματος στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές».

Τα κατάφερε ο Παύλος Πολάκης

Η απόφαση του Παύλου Πολάκη να μην ψηφίσει και να εκφράσει και τις ενστάσεις του στάθηκε η αφορμή για να γραφτούν πολλά όσον αφορά το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, κάποιοι υποστήριξαν πως αυτή η απόφαση θα σταθεί η αφορμή για να τον απομακρύνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως φαίνεται πως ο Πολάκης τα… κατάφερε και δεν θα φύγει από το κόμμα αφού αναμένεται απλά να αλλαχτεί από τη θέση του συντονιστή τομεαρχών του κόμματος.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, την ίδια στιγμή μεγάλη συζήτηση γίνεται για την αντιπαράθεση της Νίνας Κασιμάτη και του Γιάννη Ραγκούση με εκατέρωθεν αιχμές για την ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να υποχωρήσει, όπως λένε κεντρικά στελέχη, απ’ όσα είπε στα μέσα της εβδομάδας στην Πολιτική Γραμματεία οπότε και διεμήνυσε πως δεν θα ανεχθεί διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή του κόμματος.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.