Μετά τον γάμο των ομοφυλόφιλων: Αυτό είναι το νομοσχέδιο της ΝΔ για να «ηρεμήσουν οι δεξιοί που πληγώθηκαν»

Μετά τον γάμο των ομοφυλόφιλων: Αυτό είναι το νομοσχέδιο της ΝΔ για να «ηρεμήσουν οι δεξιοί που πληγώθηκαν»

Στοχευμένη κίνηση.

Την εσωτερική αναταραχή που έχει φέρει στο εσωτερικό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που δεν δέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, θα επιχειρήσει να κατευνάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ποιο τρόπο; Με νέα νομοσχέδια, διαφορετικής λογικής που θα ικανοποιήσουν τον σκληρό κομματικό πυρήνα του κυβερνώντος κόμματος.

Στον προγραμματισμό έχει ήδη μπει η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση και αναβάθμιση των ποινικών δικών, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου πρόληψης και καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας (όλα αυτά σε ένα σχέδιο νόμου), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

«Τερατούργημα αυταρχισμού»

Πρόκειται για το περίφημο «νομοσχέδιο Φλωρίδη», το οποίο πριν καν συζητηθεί στην Βουλή έχει φέρει ήδη έντονες αντιδράσεις για την αυστηρότητα του, που αποτυπώθηκαν στα λόγια της Έλενας Ακρίτα.

Ο γνωστή σεναριογράφος που πολιτεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόσφατη τοποθέτηση της, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως «τερατούργημα αυταρχισμού».

Αναλυτικά η τοποθέτηση της στα social media ήταν η ακόλουθη:

«Θα βάζουν πιτσιρικάδες στη φυλακή. Το νομοσχέδιο Φλωρίδη για τους ποινικούς κώδικες είναι ένα τερατούργημα αυταρχισμού: το απορρίπτουν μέχρι και δεξιοί δικηγόροι. Θα τοποθετηθώ στη Βουλή σε καταγγελτική ομιλία μου με άξονα την ενδοοικογενειακή και την έμφυλη βία».

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαρρέεται πως το «νομοσχέδιο Φλωρίδη» έρχεται να χαϊδέψει τα αυτιά του κομματικού πυρήνα της «σκληρής δεξιάς», ώστε να επαναφέρει τις ισορροπίες που χάθηκαν από το νομοσχέδιο των γάμων των ομοφυλοφίλων.

Όλα δείχνουν πια με μαθηματική ακρίβεια, πως το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης θα χτυπήσει κόκκινο με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.