Το πιο μαύρο σενάριο: Κάτι παραπάνω ξέρει ο Mr Jumbo γι’ αυτό που έρχεται στην Ελλάδα…

Το πιο μαύρο σενάριο: Κάτι παραπάνω ξέρει ο Mr Jumbo γι' αυτό που έρχεται στην Ελλάδα...

Δυστοπικές προβλέψεις από τον μεγαλομέτοχο της αλυσίδας καταστημάτων.

Απαισιόδοξος, με δυστοπικά σενάρια για τα χρόνια που έρχονται, εμφανίστηκε ο Απόστολος Βακάκης, κατά την διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Jumbo, δείχνοντας ακόμα μία φορά την ανησυχία του για μία «καταιγίδα» που θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια με αφορμή μεταξύ άλλων και του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο μεγαλομέτοχος των εμπορικών καταστημάτων, ανέφερε τον ισχυρό φόβο του ότι οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών και της ενέργειας, οι αυξήσεις μισθών, οι αυξήσεις στα μεταφορικά 8-12 φορές σε σχέση με πέρυσι φέρνουν την τέλεια καταιγίδα με αρχή το τέλος του 2022 και όλο το 2023.

«Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα οδεύουμε μαθηματικά στην τέλεια καταιγίδα, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τις Κεντρικές Τράπεζες είναι τελείως αντιφατικές με την πραγματικότητα που βιώνουμε σε ότι αφορά το παρόν και το εγγύς μέλλον (…) Όποιος αγνοήσει τα σημάδια ο Θεός να τον βοηθήσει γιατί θα το χρειαστεί (…) Τα πράγματα μέρα με τη μέρα, σκοτεινιάζουν. Ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται, δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει μία σχέση ευρώ/δολαρίου στο 1, δεν έχει συνειδητοποιήσει την έννοια του πολέμου και τις μεσοπρόθεσμες επιπλοκές που θα φέρει. Δεν έχει καταλάβει επίσης γιατί η Ασία προχωρά σε δυναμικά lockdown όταν στη χώρα μας ζούμε με την ευχή ότι η πανδημία έχει κάνει τον κύκλο της», τόνισε ο κύριος μέτοχος των Jumbo ενώ συμπλήρωσε:

«Ένας συνετός άνθρωπος θα έπρεπε ήδη να δένεται στο κατάρτι, τα μελλούμενα έρχονται και όταν θα έρθουν θα είναι πολύ πιο βίαια από ότι αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Υπάρχουν διιστάμενες απόψεις, εάν βγαίνουμε από την κρίση ή αν μπαίνουμε σε μία νέα κρίση, εγώ εύχομαι η δικιά μου να είναι λάθος αλλά φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη από το τι σημαίνει κρίση».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.