Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ρε ΠΑΣΟΚ…

Αυτογκόλ με το «καλημέρα» για το ΠΑΣΟΚ...

Τώρα, αλήθεια;

Νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ήταν και πάει. Όπως γνωρίζουν πια και οι… πέτρες, το νομοσχέδιο «πέρασε» με 175 «ναι» έναντι 76 «όχι», «παρών» 2, ενώ 46 βουλευτές απείχαν.

Έτσι, ολοκληρώθηκε και επισήμως μία από τις πιο δύσκολες- και πολυσυζητημένες- περιόδους στην σύγχρονη ιστορία της χώρας, με αυτό που φαινόταν από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε πως θα «κατέβει» το νομοσχέδιο: με την υπερψήφισή του.

Φυσικά, αυτό δεν έγινε χωρίς «επεισόδια»: τα κόμματα της ακροδεξιάς αντιτάχθηκαν με νύχια και με δόντια, ο Αντώνης Σαμαράς το ίδιο, το ΚΚΕ επίσης, ενώ η αρνητική έκπληξη των ημερών ήταν φυσικά το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί το ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται πως είναι ένα προοδευτικό, σύγχρονο κόμμα που βλέπει προς το μέλλον (κατά δήλωση του ιδίου του προέδρου του) και ζητά ισότητα για όλους, εν τέλει την ώρα της… κρίσης, αποδείχτηκε λίγο.

Ακόμα και η Νέα Δημοκρατία (ένα, ας μη γελιόμαστε, δεξιό και όχι κεντροδεξιό κόμμα όπως προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους οι άνθρωποί του) είδε το 68% των βουλευτών της να ψηφίζει «ΝΑΙ», την στιγμή που στο ΠΑΣΟΚ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 66%.

Όχι και πολύ προοδευτικό για κεντροαριστερά, έτσι δεν είναι;

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.