Σύμβουλος Ζελένσκι: Τότε θα αντεπιτεθούμε στις ρωσικές δυνάμεις

Σύμβουλος Ζελένσκι: Τότε θα αντεπιτεθούμε στις ρωσικές δυνάμεις

Τι είπε σύμβουλος του Ζελένσκι

Η Ουκρανία δεν είναι πιθανό να εξαπολύσει αντεπίθεση στον πόλεμό της με τη Ρωσία πριν από τα μέσα Ιουνίου, όταν ελπίζει ότι θα έχει λάβει περισσότερα όπλα από τους συμμάχους της, δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πολιτικός σύμβουλος Ολεκσίι Αρεστόβιτς είπε επίσης πως δεν περιμένει ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα έχει οποιαδήποτε «σημαντικά αποτελέσματα» έως τις 9 Μαΐου, όταν η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη της απέναντι στη ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Αρεστόβιτς είπε πως συνεχίζονται οι μάχες στη χαλυβουργία Αζοφστάλ όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές και άμαχοι στην πόλη Μαριούπολη αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

 

Για τον στρατιωτικό εξοπλισμό

Στο μεταξύ, ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως η χώρα του χρειάζεται συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών (MLRS) προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στους ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Ο στρατηγός Βαλέριι Ζαλούζνιι είπε, αφού ενημέρωσε τον αρχηγό του επιτελείου των ΗΠΑ, τον στρατηγό Μαρκ Μάιλι για την κατάσταση στην Ουκρανία, πως η Ρωσία επανέλαβε τα πλήγματα με πυραύλους κρουζ.

«Ως εκ τούτου, το θέμα του εφοδιασμού της Ουκρανίας με συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών όπως M142 HIMARS και M142 HIMARS είναι κρίσιμης σημασίας», είπε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.