Στο παρά 1΄: Πρωτοφανές «αντάρτικο» Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Στο παρά 1΄: Πρωτοφανές «αντάρτικο» Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Αυτό δεν το περίμενε ο Κυριάκος...

Ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές «φωνές» μέσα στην Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς μιλάμε για έναν πρώην πρωθυπουργό. Αναμενόμενα, λοιπόν, το πολιτικό του εκτόπισμα είναι μεγάλο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Επίσης, είναι γνωστό τοις πάσι πως ο Σαμαράς είναι ένας από τους πιο… σκληροπυρηνικούς δεξιούς εντός των κόλπων της κυβέρνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σε ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα των τελευταίων πολλών μηνών, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η παρουσία του πρώην προέδρου του κυβερνώντος κόμματος δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στον νυν πρόεδρο.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί με το νομοσχέδιο να βρίσκεται προ των πυλών και ν’ απομένει το να ψηφιστεί στην Βουλή (όπου και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ΝΔ έχει βρει από τους δικούς της βουλευτές 110 «ναι» και τα υπόλοιπα θα βρεθούν από την κεντροαριστερά και την αριστερά), ο Σαμαράς θα προβεί σε… αντάρτικο.

Ως γνωστόν είναι κάθετα αντίθετος με τον γάμο των ομοφυλόφιλων ανθρώπων και έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερους.

Αυτή τη φορά, όμως, προτίθεται να κάνει ένα βήμα παραπάνω: ο Σαμαράς, λέει το ρεπορτάζ, θα οργανώσει σκληρή ομιλία την οποία θα διατρανώσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο και θα προσπαθήσει να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να πουν «όχι».

Πρακτικά δε θ’ αλλάξει κάτι- είναι δεδομένο πως ο γάμος θα «περάσει» από τη Βουλή- όμως κάποια πράγματα δε θα ξεχαστούν στο μέλλον.

Στο απώτερο, όχι στο εγγύς…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.