Κάνει ό,τι θέλει ο Τραμπ και κανείς δεν τον «μαζεύει»…

Οι Κινέζοι απαντούν στον Τραμπ: «Δεν προήρθε από εμάς ο κορωνοϊός»

Έχει ξεφύγει τελευταία ο πρώην πλανητάρχης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά στις αμερικανικές εκλογές και ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί… πονοκέφαλο στους συμμάχους των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος αν και σχεδόν πάντα προκαλούσε με τις δηλώσεις του, πλέον πήγε ένα βήμα παραπέρα και ξεπέρασε τον εαυτό του!

Αυτή τη φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε δυσφορία στους Ευρωπαίους αφού τους απείλησε ανοιχτά και ο Βλαντίμιρ Πούτιν… τρίβει τα χέρια του.

Συγκεκριμένα, είπε πως θα «ενθάρρυνε» τη Ρωσία να επιτεθεί σε οποιονδήποτε από τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ που θεωρεί ότι δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Οι απειλές στην Ευρώπη

Συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Νότια Καρολίνα το Σάββατο, ο Τραμπ είπε ότι έκανε τα σχόλιά του για τη Ρωσία κατά τη διάρκεια συνάντησης ηγετών χωρών του ΝΑΤΟ.

Αφηγήθηκε στους οπαδούς του ότι ο ηγέτης μιας «μεγάλης χώρας» είχε παρουσιάσει μια υποθετική κατάσταση στην οποία δεν είχε εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις εντός του ΝΑΤΟ και είχε δεχθεί επίθεση από τη Μόσχα.

Ο Τραμπ είπε πως ο ηγέτης (την ταυτότητα του οποίου δεν αποκάλυψε) είχε ρωτήσει εάν οι ΗΠΑ θα έρχονταν να βοηθήσουν τη χώρα του σε αυτό το σενάριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, του απάντησε: «Δεν πλήρωσες; Είσαι παραβατικός;… Όχι, δεν θα σε προστάτευα, στην πραγματικότητα θα τους παρότρυνα να κάνουν ό,τι θέλουν. Πρέπει να πληρώσεις».

«Φρικιαστική»

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ, είπε ότι «η ενθάρρυνση των εισβολών των πιο στενών συμμάχων μας από δολοφονικά καθεστώτα είναι φρικιαστική και απρόσκοπτη – και θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια, την παγκόσμια σταθερότητα και την οικονομία μας στο εσωτερικό».

Τα σχόλια του Τραμπ έρχονται καθώς η Ουκρανία παραμένει παγιδευμένη στις προσπάθειές της να αποτρέψει την εισβολή της Ρωσίας το 2022 και καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο γίνονται όλο και πιο δύσπιστοι ως προς την παροχή πρόσθετης βοήθειας στη χώρα καθώς αγωνίζεται με τελματωμένες αντεπιθέσεις και ελλείψεις όπλων.

Οι δηλώσεις του Τραμπ το Σάββατο προκάλεσαν γρήγορα ανησυχία σε πολλούς πολιτικούς εμπειρογνώμονες στις ΗΠΑ.«Ακούγεται σαν ο Τραμπ να ενθαρρύνει τη Ρωσία να επιτεθεί στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε στο X ο Ντέιβιντ Κορν – αναλυτής του MSNBC και επικεφαλής του γραφείου της Mother Jones στην Ουάσιγκτον.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.