«Δεν θα πιστεύει κανείς αυτά που θα βγουν»: Μεγάλη ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη απ’ το Μεσολόγγι

«Το έκανε πριν τον πυροβολισμό»: Το στοιχείο-φωτιά που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στη δολοφονία του Μπάμπη

Καταιγιστικές εξελίξεις 

Στο «κάδρο» της υπόθεσης δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι μπαίνουν νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται νέα πρόσωπα, των οποίων η δράση φέρεται να σχετίζεται τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα.

Από την πρώτη ανάλυση στα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στοιχεία που τους παραπέμπουν ευθέως στο παράνομο «κυνήγι» αρχαιοτήτων. Μια δραστηριότητα που αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Κατά την επεξεργασία από την  ανάκτηση των δεδομένων των κινητών τηλεφώνων του κατηγορούμενου και του θύματος, οι Αρχές βρήκαν και ανέκτησαν το περιεχόμενο των συζητήσεων τους που είναι γενικά η αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων, αρχαιοτήτων και χρυσού στην ύπαιθρο.

Διαγραμμένα μηνύματα που φέρεται να αντάλλασσαν:

  • Που μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;
  • Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Σε αυτά τα μηνύματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης μιλούσαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τουλάχιστον 4 άτομα, εκτός Μεσολογγίου, από Ναύπακτο, Αγρίνιο και Αιτωλικό.

Ο κρεοπώλης φέρεται να συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά για μήνες πριν τη δολοφονία του Μπάμπη. Αντιστοίχως, από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό κλώνο του  θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα για κυνήγι χαμένου θησαυρού ένα μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται αυτή η δράση παράνομου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων στην περιοχή να συσχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη.

Ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο σε αυτή την περίπτωση να σχηματιστεί και νέα δικογραφία που θα συσχετιστεί με τη δικογραφία της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

«Δεν θα πιστέψει κανείς αυτά που θα βγουν»

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες για τις έρευνες και όπως είπε ο Γιώργος Σόμπολος στο STAR, τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν καταφέρει να ανακτήσουν αρκετά διαγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες από το κινητό του κρεοπώλη, αλλά και ενός ακόμα προσώπου της παρέας του Μπάμπη.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα κινητά που κατασχέθηκαν και φέρεται να ανήκει σε μέλος της ευρύτερης παρέας του Μεσολογγίου, ανακτήθηκαν διαγραμμένες συνομιλίες με τον κρεοπώλη για αρχαιότητες και παράνομες ανασκαφές.

Μάλιστα, όπως είπε ο Γιώργος Σόμπολος, οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν τις συγκεκριμένες συνομιλίες, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς ένας νεαρός συναναστρέφεται με τον 51χρονο και μάλιστα φέρονται και οι δύο να ασχολούνται με παράνομες ενέργειες.

Επιπλέον οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι έχουν ανακτηθεί εκτός από μηνύματα και φωτογραφίες αντικειμένων, τα οποία φαίνονται σε διάφορες συνομιλίες.

«Τις επόμενες μέρες δε θα πιστεύει κανείς, αυτά που θα βγουν στη δημοσιότητα», είπε ο Γιώργος Σόμπολος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.