Και στο βάθος εκλογές: «Κλείσιμο ματιού» Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα…

Και στο βάθος εκλογές: «Κλείσιμο ματιού» Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα...

Μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Ήταν το πολιτικό πρόσωπο των τελών του 2021 και των αρχών του 2022, καθώς συζητήθηκε όσο λίγοι στη χώρα μας- ιδίως από την στιγμή που έγινε ξεκάθαρο πως αυτός θα ήταν ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες κρατάει στα χέρια του το… τιμόνι του ΠΑΣΟΚ και φιλοδοξεί να το επαναφέρει στις ένδοξες- από άποψη ποσοστών, τουλάχιστον- μέρες.

Ήδη από τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την επικράτησή του επί του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής το ποσοστό του κόμματος πήγε, από το 8.1% του 2019, στα πέριξ του 13%, ενώ έφτασε να φιγουράρει ακόμα και πάνω από 16%-17%.

Δεδομένης της δυναμικής που φάνηκε να έχει το ΚΙΝΑΛ, δεν ήταν λίγες οι παρασκηνιακές κινήσεις που ήθελαν να μάθουν αν θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ (με τον οποίον είναι πιο κοντά ιδεολογικά) ή την Νέα Δημοκρατία (που είναι το κυβερνών κόμμα) σε ενδεχόμενη πρόταση συνεργασίας.

Ο Ανδρουλάκης επαναλάμβανε ξανά και ξανά πως δεν πρόκειται να «πάει» ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον και στη θεωρία αυτό ακριβώς έπραττε.

Μέχρι τώρα: σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πάντα έγκριτο ethnos.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, και αυτός, πρόωρες εκλογές, συντασσόμενος, με αυτόν τον τρόπο, με τον Αλέξη Τσίπρα που θέλει άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Το ξεκάθαρο «κλείσιμο του ματιού» προς τον ΣΥΡΙΖΑ από μερικούς μεταφράζεται ως κίνηση του Ανδρουλάκη για να μη χάσει τη δυναμική του τώρα που είναι αρκετά ανεβασμένος, μα αυτό δύσκολα θ’ αληθεύει καθώς είναι παγιωμένη, πια, η (πολύ μεγάλη) αύξηση που έχει στα ποσοστά του το ΚΙΝΑΛ.

Το δεδομένο, βέβαια, είναι ένα: ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές. 

Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει την σημασία της κίνησης Ανδρουλάκη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.