Για να στριμώξει στα σχοινιά τον Κυριάκο: Έξυπνη «παγίδα» Κασσελάκη στην Νέα Δημοκρατία

Πέσαμε από τα σύννεφα: Πώς χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη σε συνομιλητές του

Για να τον «εκθέσει»

Υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια τάσσεται η πλειοψηφία στη Βουλή, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων στις αρμόδιες επιτροπές.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά είναι υπέρ του νομοσχεδίου και οι εισηγητές έχουν ζητήσει νομοθετικές βελτιώσεις, ενώ κατά είναι ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.

Το νομοσχέδιο συγκεντρώνει ευρεία συναίνεση γιατί το στηρίζουν αρκετά κόμματα και αναμένεται να περάσει με 180 ψήφους. Στη ΝΔ, τουλάχιστον 110 αναμένεται να το ψηφίσουν ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ από τους 36 βουλευτές μόλις οι δύο εκφράζουν προβληματισμούς. Στο ΠΑΣΟΚ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αφού από τους 32 οι 12-14 εκφράζουν επιφυλάξεις και οι 8 αναμένεται να καταψηφίσουν.

Η «παγίδα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κατηγορηματικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο είναι η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες, η Νίκη, όπως και το ΚΚΕ με διαφορετικό όμως σκεπτικό. Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, όμως αδυνατεί να κάνει ο ίδιος το σχετικό αίτημα ελλείψει απαιτούμενου αριθμού βουλευτών.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να στήσει… παγίδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να φανούν οι μεγάλες διαρροές από τη ΝΔ που αριθμά 158 βουλευτές. Στο κυβερνών κόμμα, εκτιμάται πως δεν θα ψηφίσουν τουλάχιστον 48 υπέρ του νομοσχεδίου.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να φανούν οι διαρροές από τη ΝΔ. Μάλιστα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν η πρώτη που είχε θέσει θέμα ονομαστικής στο νομοσχέδιο, παρά τους ισχυρισμούς της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης για την… πρωτοκαθεδρία στη συγκεκριμένη ιδέα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.