Τελειώνουν τον Κασσελάκη μετά το όχι…

Τελειώνουν τον Κασσελάκη μετά το όχι…

Η συνεδρίαση που έγινε χαμός!

Οι εντάσεις καλά κρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη. Ο νέος πρόεδρος φαίνεται πως πάει να… σκοτωθεί με όλα τα όργανα του κόμματος, προτείνοντας υποτιθέμενες ριζοσπαστικές προτάσεις, οι οποίες όμως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και από έλλειψη πολιτικής ουσίας.

Κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), «άναψαν» τα αίματα με αφορμή την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να διεξαχθεί (και) με ηλεκτρονική ψηφοφορία η εκλογή των συνέδρων αλλά και των οργανώσεων του κόμματος ανά την Ελλάδα, μέσω isyriza.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η συνεδρίαση της ΚΟΕΣ στιγματίστηκε από την ένταση που επικράτησε όταν ο Χρήστος Σπίρτζης έθεσε κομβικά ζητήματα για το αδιάβλητο της διαδικασίας, προτείνοντας χαρακτηριστικά να εξασφαλίσει ο πρόεδρος του κόμματος δικλείδες υψηλής αξιοπιστίας και λογισμικά επιπέδου 3 προκειμένου να διεξαχθούν με καθαρό τρόπο ηλεκτρονικά και απομακρυσμένα οι εκλογές το Σαββατοκύριακο πριν το Συνέδριο.

Οι τοποθετήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν συντριπτικές κατά του υβριδικού μοντέλου που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης και ενώ η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έκανε σημαντικές προσπάθειες να κατευνάσει τα μέλη του οργάνου.

Εν μέσω αντεγκλήσεων ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε το θέμα να μπει σε ψηφοφορία με στελέχη που ανήκουν στην πλειοψηφία της ΚΕ να αντιδρούν.

Το κλίμα είχε χαλάσει σε τέτοιο βαθμό που είχε χαθεί η οποιαδήποτε δυνατότητα πολιτικής συνεννόησης, με τον κ. Σπίρτζη να σημειώνει ότι «δεν έχει το κόμμα πολιτική λειτουργία και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για να πάμε σε χαλαρή διαδικασία απόφασης και για αυτό πρέπει να γίνει ψηφοφορία».

Μπροστά στον κίνδυνο να καταγραφεί στο κορυφαίο αυτό όργανο μια ήττα για τους νεοπροεδρικούς ο Πάνος Ρήγας έκλεισε το θέμα της ψηφοφορίας λέγοντας ότι «θα μεταφερθεί στον πρόεδρο Κασσελάκη ότι η ΚΟΕΣ δεν εγκρίνει την ηλεκτρονική εκλογή».

Ολοένα και περισσότεροι αντιδρούν κατά των προτάσεων του Στέφανου Κασσελάκη και πλέον δημιουργείται μέτωπο εναντίον του, με αποτέλεσμα να σχεδιάζουν να τον… τελειώσουν μετά και το τελευταίο «όχι» στην ΚΟΕΣ.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.