Βασιλιάς Κάρολος: Το είδος του καρκίνου που έχει σημάνει συναγερμό στο παλάτι

Βασιλιάς Κάρολος: Το είδος του καρκίνου που έχει σημάνει συναγερμό στο παλάτι

Τι συμβαίνει με την υγεία του Βρετανού μονάρχη; 

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η μορφή του καρκίνου, ωστόσο πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά διαγνώστηκε στο πλαίσιο των πρόσφατων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο 75χρονος μονάρχης για την επέμβαση που έκανε.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του βασιλιά για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα διαφορετικό θέμα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε κύκλο θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του», υπογραμμίζεται.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εξακολουθήσει να ενημερώνεται για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων και παραμένει αρχηγός του κράτους.

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.


Η πρώτη εμφάνιση μετά τη διάγνωση και το ταξίδι του Χάρι

Στο μεταξύ, ο Κάρολος πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση για τη διάγνωση με καρκίνο. Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τον Βασιλιά Κάρολο να φεύγει από το Clearance House μετά από μια σύντομη συνάντηση με τον γιό του Πρίγκιπα Χάρι και σύμφωνα με τη Daily Mail, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Sandringham μετά την πρώτη θεραπεία του. Ο Κάρολος και η Καμίλα χαιρετούσαν μέσα από το αυτοκίνητο που τους μετέφερε.

Αυτή η εμφάνιση ήρθε αφού ο Πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο μετά από μια 11ωρη πτήση από την Καλιφόρνια. Ο Δούκας του Σάσσεξ εντοπίστηκε στο πίσω μέρος ενός οχήματος Range Rover που πέρασε με μια μεγάλη συνοδεία μέσα από τις πύλες του Clearance House.

Το είδος του καρκίνου

Δεν είναι σαφές ποια μορφή καρκίνου εντοπίστηκε, αλλά το Παλάτι δήλωσε πως ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει καρκίνο του προστάτη. Εξάλλου, ο διογκωμένος προστάτης δεν συνδέεται με καρκίνο και είναι σχετικά συχνό φαινόμενο μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών: Περίπου το 80% των ανδρών άνω των 70 ετών το έχουν, σύμφωνα με το Yale Medicine. O Κάρολος έγινε 75 ετών τον Νοέμβριο.

«Μπαίνουν μέσα και αφαιρούν λίγο ιστό ώστε να μπορεί ο ασθενής να ουρεί καλύτερα, επειδή το πρόβλημα με τον προστάτη είναι ότι κάθεται ακριβώς στη βάση της ουροδόχου κύστης και μπορεί να εμποδίσει την ούρηση» δήλωσε στο NBC ο δρ Γουίλιαμ Ο’, επικεφαλής ιατρός του Ιδρύματος κατά του Καρκίνου του Προστάτη.

Μέρος της διουρηθρικής εκτομής περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός ενδοσκοπίου -ενός σωλήνα με κάμερα στο άκρο- μέσω της ουρήθρας. Με αυτόν τον τρόπο οι γιατροί μπορούν να δουν τον προστάτη και να γνωρίζουν πού πρέπει να αφαιρέσουν τον ιστό.

Το ενδοσκόπιο θα μπορούσε να ανιχνεύσει τον καρκίνο σε κοντινές περιοχές, όπως η ουροδόχος κύστη ή η ουρήθρα, δήλωσε ο δρ Κρίστιαν Πάβλοβιτς, καθηγητής Ουρολογίας και Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή John Hopkins. «Μερικές φορές ανευρίσκεται ένας όγκος στην κύστη ή κάτι το οποίο δεν προκαλούσε συμπτώματα και το εντοπίζουμε τυχαία μόνο όταν πάμε εκεί» δήλωσε.

Το ενδοσκόπιο μπορεί, επίσης, να ανιχνεύσει ούρα με αίμα, «τα οποία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι κάτι αιμορραγεί από τα νεφρά» δήλωσε στο NBC ο δρ Τζάστιν Φρίντλαντ, καθηγητής Ουρολογικής Ογκολογίας του Fox Chase Cancer Center. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου των νεφρών ή καρκίνου στον ουρητήρα, πρόσθεσε. Ο ουρητήρας είναι λεπτός, ινομυώδης σωλήνας, μέσω του οποίου διοχετεύονται τα ούρα από τους νεφρούς στην κύστη.

Σε κάθε περίπτωση, ο καρκίνος στους νεφρούς, την ουροδόχο κύστη αλλά και τον ουρητήρα, είναι επικίνδυνος και χρήζει άμεσης θεραπείας. Ο Κάρολος πάσχει από καρκίνο σε ένα από τα προαναφερόμενα σημεία, εκτός και εάν έχει κάνει μετάσταση και για αυτό το Μπάκιγχαμ αποφεύγει τις περεταίρω λεπτομέρειες, κάνοντας αναφορά μόνο στη διάγνωση…


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.