Τσίπρας η απάντηση, αλλιώς Ευάγγελος Βενιζέλος

Τσίπρας: Ηρθε η ώρα να οικοδομήσουμε την Ελλάδα των πολλών

Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος;

Τριγμούς έχει προκαλέσει στα κομματικά επιτελεία η κοινή εκδήλωση του Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, του Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και της Έφης Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου και έχει τίτλο: «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων».

Στην εκδήλωση, οι απαντήσεις που θα δοθούν είναι γνωστές με τον κ. Τεμπονέρα να απαντά πως απέναντι στον κ. Μητσοτάκη είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, την κ. Αχτσιόλγου ο Χαρίτσης και τον κ. Χριστοδουλάκη ο Ανδρουλάκης.

Οι τρεις ομιλητές αναμένεται να εστιάσουν στο δεύτερο σκέλος του τίτλου της εκδήλωσης και θα προτείνουν συνεργασία των «προοδευτικών δυνάμεων», ή «μέτωπο», όπως πλασάρεται τελευταία.

Η ουσία όμως μένει στο πρώτο σκέλος: ποιος μπορεί, όχι απλώς να πάει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον νικήσει;

Ο όρος «ποιος» παρακάμπτει τα κόμματα και προσανατολίζει την αναζήτηση σε πρόσωπα.

Όπως έχει διαμορφωθεί η πολιτική σκηνή – με όποια σειρά μεταξύ τους και βγουν από την κάλπη των ευρωεκλογών – δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ.

Πώς θα ηττηθεί η ΝΔ;

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, η ήττα της θα προέλθει από τη σύμπραξη περισσότερων κομμάτων, σε σχηματισμό στον όποιο απαραιτήτως θα μετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να διαμορφωθεί πριν τις εκλογές, με στόχο να πάρει την πρώτη θέση, και αν όχι, να στερήσει από τη ΝΔ την αυτοδυναμία.

Αλλά μπορεί να διαμορφωθεί και μετά, με προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων ότι θα ενώσουν στη Βουλή τις δυνάμεις τους. Χωρίς τις ανοησίες του 2019, αν… δικαιούται το δεύτερο κόμμα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, γράφει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

Για την ακρίβεια: με ποιον επικεφαλής θα διεκδικήσει η – ας την πούμε – «Δημοκρατική Συνεργασία» την πρώτη θέση; Και ποιον θα προτείνουν ως Πρωθυπουργό τα δημοκρατικά κόμματα στη Βουλή, μετά τις εκλογές;

Καθαρά ερωτήματα, που θα χρειαστούν καθαρές απαντήσεις.

Τσίπρας ή αλλιώς Βενιζέλος

Μην το βασανίζετε: Για όσους μπουν στη συζήτηση που ανοίγει η ερώτηση των τριών – «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος;» – Η απάντηση είναι: Αλέξης Τσίπρας.

Από τα κόμματα που μπορούν να συγκροτήσουν αντιδεξιό συνασπισμό, είναι ο μόνος πρωθυπουργήσιμος. Με πλήρη την πολιτική επάρκεια, πείρα και δημόσιο λόγο, να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη – για λογαριασμό της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αλλιώς θα είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.