Μετά το σημαντικό «χτύπημα»: Το παίρνει πάνω του ο Χρυσοχοΐδης…

Χρυσοχοΐδης: Στη δικαιοσύνη όσους διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας

Ο ρόλος του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Η Αντιτρομοκρατική επικεντρώνει τις έρευνές της στο υλικό των καμερών ασφαλείας προκειμένου να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, οι οποίοι εκτιμάται ότι ήταν δύο.

Οι Αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θεωρούν ότι πρόκειται για «σοβαρή εγκληματική ενέργεια» και «ξεσκονίζουν» το βιντεοληπτικό υλικό δεκάδων καμερών από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο ήταν τα άτομα που έβαλαν τον μηχανισμό. Η αστυνομία φέρεται να έχε μία πρώτη εικόνα τόσο για το δρομολόγιο κατά την άφιξή τους στην Σταδίου όσο και για το δρομολόγιο φεύγοντας.

Η «τέλεια έκρηξη»

Εκτιμάται ότι και οι δύο να είχαν υποστηρικτική ομάδα σε κοντινή απόσταση. Ο ένας τοποθέτησε τη βόμβα ενώ ο δεύτερος είχε ρόλο επιτηρητή.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι λένε ότι έχουν να κάνουν με την «τέλεια έκρηξη», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε, ενώ και το αποτέλεσμα της βόμβας, ήταν το ωστικό κύμα να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο Υπουργείο Εργασίας.


Οι δράστες

Οι αρχές ψάχνουν από την ανάλυση των βίντεο αν υπάρχει κάποιο σημείο που ενδεχομένως δείχνει ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, εάν υπάρχει κάποιο σημείο το οποίο να δείχνει την διαφυγή τους από την περιοχή, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουμε μία σύμπραξη ανάμεσα στους «παλιούς» του ένοπλου αντάρτικου πόλεως, δηλαδή έμπειρα πρόσωπα της τρομοκρατίας με μία νέα γενιά, πιθανότατα αχαρτογράφητη για την Ελληνική Αστυνομία. Άτομα δηλαδή τα οποία πιθανόν να μην έχουν κανένα ποινικό παρελθόν και να ανέλαβαν αυτή την υψηλού ρίσκου ενέργεια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, όσο δεν έχει δημοσιευθεί κείμενο ανάληψης ευθύνης, υπάρχει φόβος για συνέχεια των χτυπημάτων. Επίσης, εκτιμούν αρχές ότι μπορεί να υπάρχει μια συσχέτιση με τη βόμβα, η οποία δεν εξερράγη στον μαντρότοιχο των ΜΑΤ περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ακόμα και αν δεν είναι ο ίδιος ειδικός επιχειρησιακός βραχίονας, είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για το ίδιο διευθυντήριο αυτό το οποίο έδωσε τις κατευθύνσεις τόσο για τον στόχο όσο και για την κατασκευή του ωρολογιακού μηχανισμού.


Το παίρνει πάνω του ο Χρυσοχοΐδης

Το ισχυρό χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας δείχνει την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και έχει φέρει έναν πορτοκαλί συναγερμό στην κυβέρνηση. Δεν είναι, άλλωστε, το μόνο περιστατικό, καθώς προ διμήνου είχαμε τη βόμβα έξω από τα ΜΑΤ και προ ημερών εκρηκτικό μηχανισμό σε μια τράπεζα.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η τρομοκρατία, λοιπόν, είναι η νέα πρόκληση του Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει λευκή εντολή από τον Μητσοτάκη, αλλά και περισσότερα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να γίνει δουλειά για την ταυτοποίηση των νεο-τρομοκρατών που μοιάζουν, πάντως, καλά μελετημένοι. Το ζήτημα της τρομοκρατίας το παίρνει πάνω του ολοκληρωτικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.