«Άλλος άνθρωπος»: Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο…

«Άλλος άνθρωπος»: Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο…

Καταιγιστικές εξελίξεις

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως και αφορούν την παρασκηνιακή δράση του «Άλλου Ανθρώπου», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Πρώην εθελόντρια της Κοινωνικής Κουζίνας περιέγραψε με ποιον τρόπο ο «Άλλος Άνθρωπος» ξεγελούσε τον κόσμο, τονίζοντας πως υπήρχαν άτομα που γνώριζαν τη δράση του, αλλά δεν μιλούσαν.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο και για 600.000 ευρώ, τα οποία είχε μαζέψει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, όπως είπε, για την Καρδίτσα, αλλά και για τα χρήματα που μάζευε για τη Γάζα όπου έλεγε ότι θα πάει να μαγειρέψει.

«Του έλεγαν να φύγει και έλεγε “δεν φεύγω”»

«Το λάθος ήταν όσων ήξεραν τόσα χρόνια και δεν μιλούσαν. Έπρεπε να είχαν «βγάλει» από την μέση τον Κωνσταντίνο και να είχαν κάνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ ή ΚοινΣΕΠ τον “Άλλο Άνθρωπο”. Του το ζητούσαν, του έλεγαν να φύγει και έλεγε “δεν φεύγω”, μέχρι και τη στιγμή που “έφαγε” τις καταγγελίες. Του έλεγαν να σηκωθεί και να φύγει και ότι δεν πάει άλλο. Όταν τα πράγματα έφταναν σε ακραία σημεία, σηκώνονταν και έφευγαν εκείνοι και έφτιαχναν άλλες κουζίνες. Εγώ είχα πάει τις δύο πρώτες χρονιές τρόφιμα στον Κεραμεικό», είπε αρχικά η πρώην εθελόντρια.

«Όταν κατάλαβα τι γινόταν είπα “γεια σας” και έφυγα. Το πρώτο που μού χτύπησε στο μάτι όταν είδα πως μαγείρευαν στον δρόμο και πόσο επικίνδυνα ήταν υγειονομικά. Το δεύτερο ήταν όταν ξεκίνησε να ζητάει χρήματα. Ο κόσμος έχει ένα ελάττωμα, να θεοποιεί κάποιους ανθρώπους, να τους αγιοποιεί και να τους αναθέτει τη μοίρα του. Στην πορεία κατάλαβαν ότι τους εκμεταλλευόταν», πρόσθεσε.

«Έλεγε ότι θα πάει στη Γάζα»

Στη συνέχεια η πρώην εθελόντρια της Κοινωνικής Κουζίνας είπε ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μάζευε λεφτά ισχυριζόμενος ότι σκόπευε να πάει στη Γάζα, ενώ έκανε λόγο και για 600.000 ευρώ που μάζεψε για την Καρδίτσα, αλλά, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δε βρήκαν ποτέ τον προορισμό τους.

«Τελευταία είπε ότι θα πάει στη Γάζα και μάζευε λεφτά. Πήγαν δύο σύντροφοι και του λένε: “ρε συ Κωνσταντίνε, ποια Γάζα; Εδώ δεν μπαίνει ο Ερυθρός Σταυρός. Πού πας; Γιατί μαζεύεις λεφτά από τον κόσμο;”. “Θα τα βάλω στην Κουζίνα”, μας είπε.

Και κάνει ένα ταξιδάκι, στέλνει κάτι φωτογραφίες παραποιημένες, τρελάθηκαν όλα τα παιδιά. “Που είσαι, Κωνσταντίνε;”. Τον ρωτούσαν και έλεγε ότι είναι στον Λίβανο, τάχα ότι μαγείρευε», είπε χαρακτηριστικά.

«Πήγε στις πλημμύρες και δεν έκανε τίποτα. Μία φορά μαγείρεψε και άφησε κάτι κοπελιές και σηκώθηκε και έφυγε. Ξέρετε πόσα χρήματα μάζεψε για την Καρδίτσα; Τον ρώτησαν τι έγινε και είπε ότι τον έδιωξε ο δήμαρχος. Τον ρωτούσαν που είναι τα 600.000 για το σπίτι το τριώροφο που έλεγε ότι θα αγοράσει. Και απαντούσε πως “δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τα έβαλα τα χρήματα για την κουζίνα και τα τρόφιμα”. Του έλεγαν να φέρει πίσω τα 600.000. Εν τω μεταξύ έχουν φύγει από πολλά κτίρια γιατί τα άφηνε απλήρωτα, ενώ τα λεφτά για τα ενοίκια είχαν μαζευτεί», είπε η πρώην εθελόντρια της Κοινωνικής Κουζίνας.

Δεν μπορεί να είναι αλήθεια…

Όσον αφορά τα χρήματα που προορίζονταν για δωρεές και έμπαιναν και σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων και όχι μόνο, αλλά και τη γενικότερη διαχείριση αυτών των χρημάτων, η πρώην εθελόντρια δήλωσε:

«Οι λογαριασμοί στη μαμά του, τον γαμπρό του και στην αδερφή του δεν είναι οι μόνοι που έβαζε λεφτά. Και αυτό που λέει τώρα είναι ότι “δεν ήταν και ανήλικοι όσοι έβαζαν χρήματα, ας μην έβαζαν”. Πάει τώρα να μοιράσει την ευθύνη και αυτό γιατί ξέρει καλά να χειρίζεται την ψυχολογία του πλήθους. Έχουν γίνει πολλές δουλειές εκεί μέσα που δεν πρόκειται να βγάλει ούτε η ΑΑΔΕ άκρη. Έχει βγάλει κάρτες σε αστέγους, σε χρήστες που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί. Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος γλέντησε.

Δεν μας νοιάζει αυτή τη στιγμή το ελάττωμα του Κώστα Πολυχρονόπουλου. Μας νοιάζει ότι το ήξεραν όλοι εκείνοι και δεν τον έστειλαν σπίτι του. Γιατί να τον αφήνουν τόσο καιρό; Ξέρει να παίζει πολύ καλό θέατρο, είναι η δουλειά του να σε κοροϊδεύει. Τώρα ο κόσμος δεν θα βοηθήσει ποτέ εμάς τους υπόλοιπους, αυτό μας πονάει. Τα χρήματα που έπαιρνε ο Κωνσταντίνος δεν τα έχει δει καμία άλλη οργάνωση».

Ουσιαστικά η εθελόντρια αποκάλυψε ένα στοιχείο – σοκ για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, λέγοντας πως εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας από την κοινωνία, όπως είναι οι άστεγοι και οι ναρκομανείς και εν αγνοία τους έβγαλε κάρτες στα ονόματά τους. Πρόκειται για μία κίνηση που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους και αν αποδειχτεί αληθινή, τότε ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» εκμεταλλευόταν τους ανθρώπους που τους έδινε φαγητό, εκδίδοντας παράνομα τις κάρτες στα ονόματα ανθρώπων που δεν είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν πως τους εκμεταλλεύονταν.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.