Πολλά εκατομμύρια: Ποιος γνωστός τραγουδιστής πιάστηκε στην τσιμπίδα της εφορίας…

Πολλά εκατομμύρια: Ποιος γνωστός τραγουδιστής πιάστηκε στην τσιμπίδα της εφορίας...

Γνωστός καλλιτέχνης με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του...

Ακόμα ένα «λαβράκι» έπιασε ο έλεγχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που έχει εντατικοποιήσει τις έρευνες στην προσπάθεια να πατάξει την φοροδιαφυγή σε πολύ συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους.

Τελευταία «επιτυχία» ήταν ένας πασίγνωστος τραγουδιστής, ο οποίος εντοπίστηκε με μεγάλα ποσά τα οποία ήταν αδήλωτα και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν ακόμα και τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Ο συγκεκριμένος τραγουδιστής, ο οποίος δεν είναι της νέας γενιάς και έχει στο παλμαρέ του δεκάδες επιτυχίες, δεν είχε δώσει στο παρελθόν σημάδια φοροδιαφυγής, ωστόσο φέρεται ότι προδόθηκε από κάποιες μεγάλες δαπάνες, οι οποίες ήταν ανακόλουθες με τα εισοδήματα που δήλωνε.

Το γεγονός αυτό ήταν σαν καμπανάκι συναγερμού για την ΑΑΔΕ, που με τον έλεγχο που έκανε γύρω από το φορολογικό του προφίλ, έφτασε σε μία τεράστια υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ξεσκονίζουν τα social media

Τον τελευταίο χρόνο η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει μία ειδική μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου που σαρώνει τα social media και το ηλεκτρονικό εμπόριο, ψάχνοντας για ίχνη που θα την οδηγήσουν σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Σε πολλές περιπτώσεις οι παραβάτες είναι ιδιαίτερα απρόσεχτοι, αφού αρέσκονται να επιδεικνύουν μέσω των social media, εικόνες από τον πολυτελή τους βίο, που όταν δεν συνάδει με τα φορολογικά στοιχεία που δηλώνουν, ενεργοποιεί έναν αλγόριθμο, που χτυπά  το καμπανάκι, ώστε να ξεκινήσει περαιτέρω έλεγχος.

Εκτός από την περίπτωση του πασίγνωστου τραγουδιστή, πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε την υπόθεση γνωστών influencers, οι οποίοι είχαν… ξεχάσει να δηλώσουν τεράστια εισοδήματα, αλλά και η πολύκροτη υπόθεση με τον γάμο του viral ζευγαριού Ελέτσι – Λεμονίδη, με τα πολλά κενά σε  ότι αφορά τα τιμολόγια υπηρεσιών γύρω από την γαμήλια τελετή.


Με τους ελέγχους της ΑΑΔΕ να έχουν εντατικοποιηθεί και να αναλύουν ακόμα και παλιά ηλεκτρονικά ίχνη, είναι πια γεγονός ότι πολλοί που είχαν κάνει την φοροδιαφυγή, αληθινή επιστήμη, έχουν χάσει πλέον τον ύπνο τους…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.