Ανατροπή στην ανατροπή: Η μεγάλη επιστροφή του Βαρουφάκη είναι γεγονός

Θύμα Τούρκων χάκερς ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ανεβαίνει το Μέρα25 στις δημοσκοπήσεις…

Πως θα σας φαινόταν το ενδεχόμενο μίας… 10κομματικής Βουλής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου;

Ο κατακερματισμός στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό δημιουργεί ένα πρωτοφανές σκηνικό που αποτυπώνεται στην τελευταία δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία Pulse  για τον ΣΚΑΪ.

Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ!

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, το πιο σημαντικό εύρημα αφορά την παγίωση του ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση με 12,5%, μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί με 11,5%.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη με 30,5% των προτιμήσεων, όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η πληθώρα των κομμάτων που ξεπερνά ή αγγίζει το 3%, που αποτελεί το χρυσό ποσοστό εισόδου στην Βουλή.

Η μεγαλύτερη ανατροπή αφορά το Μέρα25. Στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη έμοιαζε κολλημένο σε ποσοστά γύρω στο 1,5%, δείχνοντας μία αδυναμία να απορροφήσει το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έψαχναν για μία νέα στέγη.

Μία ανάσα από το 3%

Το Μέρα25 δεν έδειχνε να καρπώνεται αυτή την ελεύθερη πτώση του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόθεση ψήφου, μία τάση που εδώ φαίνεται να αλλάζει για πρώτη φορά.

Στο σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, μία κατηγορία που αποτελεί εκτίμηση της εταιρίας Pulse και δεν αποτελεί πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος, το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη εμφανίζει ποσοστό 2,5%, που είναι μία ανάσα από το όριο εισόδου στην Βουλή.

Ανατροπή στην ανατροπή: Η μεγάλη επιστροφή του Βαρουφάκη είναι γεγονός

Τι σημαίνει αυτό με πολιτικούς όρους; Πως αν συνεχιστεί η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη δεν αποκλείται να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να αυξήσει τον εκλογικό του πυρήνα, που μπορεί να το οδηγήσει στην Βουλή.

Ένα κόμμα που έμοιαζε στάσιμο, λίγους μήνες πριν από της Ευρωεκλογές δείχνει να αντιστρέφει το αρνητικό κλίμα, μία εξέλιξη που είναι σίγουρο πως αλλάζει το πολιτικό τοπίο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.