«Επιτυχία κι ευτυχία»: Η απλή συμβουλή ζωής του Αϊνστάιν που έσπασε όλα τα κοντέρ

«Επιτυχία κι ευτυχία»: Η απλή συμβουλή ζωής του Αϊνστάιν που έσπασε όλα τα κοντέρ

O φυσικός τα είπε όλα σε λίγες λέξεις.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έφυγε από τη ζωή στις 18 Απριλίου του 1955 αφήνοντας πίσω του μία παρακαταθήκη στην επιστήμη που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε θα μπορούσαν να δώσουν μόνα τους τα πλούτη.

Ο φυσικός που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε την πραγματικότητα, που έδωσε τα εφόδια για την ανάπτυξη πολλών τεχνολογικών θαυμάτων αποτέλεσε χωρίς να το γνωρίζει έναν από τους πρώτους life coaches πολλές δεκαετίες πριν οι σύμβουλοι ζωής ξεκινήσουν να δουλεύουν επαγγελματικά.

Σε μία από τις περιοδείες του, ως σελέμπριτι της φυσικής, για την οποία ίσως δεν αισθανόταν τόσο καλά στον ρόλο που έπαιζε, έδωσε αντί φιλοδωρήματος σε έναν ταχυδρόμο στο Τόκιο το 1922, δύο σημειώματα για την ευτυχία της ζωής τα οποία πουλήθηκαν σε δημοπρασία το 2017 αντί 1,5 εκατ. δολαρίων.

Ο ίδιος μόλις είχε πληροφορηθεί ότι είχε κερδίσει το Νόμπελ Φυσικής και ο ταχυδρόμος του Τόκιο που του παρέδωσε το μήνυμα δέχτηκε από τον ίδιο τα σημειώματα ακούγοντας από τον μεγάλο φυσικό ότι ίσως στο μέλλον πάρουν πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα απλό φιλοδώρημα.

Το πρώτο σημείωμα έγραφε: «Μια ήσυχη και ταπεινή ζωή φέρνει περισσότερη ευτυχία από το κυνήγι της επιτυχίας και η συνεχής ανησυχία που αυτό συνεπάγεται» ενώ στο δεύτερο σημείωμα ο φυσικός είχε γράψει: «Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.