ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά: Είστε έτοιμοι γι’ αυτό που θα συμβεί μετά το «Βατερλό» στις Ευρωεκλογές;

Aυτά είναι τα στελέχη που αφήνουν το ΠΑΣΟΚ και εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ
Δεν το περιμένει κανείς!

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και τα κόμματα σχεδιάζουν τα ψηφοδέλτιά τους κάνοντας προσθήκες αρκετών αναγνωρίσιμων προσώπων με σκοπό την προσέλκυση ψηφοφόρων.

Στη ΝΔ έχουν προσεγγίσει τον Γιώργο Αυτιά για το ψηφοδέλτιο ενώ το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πάρει ψήφους βάζοντας αναγνωρίσιμα πρόσωπα όπως ο Βασίλης Σκουντής και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ωστόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και σε ανάλογη διάθεση είναι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Πού πάμε» διερωτώνται οι βουλευτές από τα δύο κόμματα, ενόψει ευρωεκλογών.

«Αν όντως βρεθούμε την επόμενη των ευρωεκλογών σ’ ένα αποτέλεσμα όπως το περιέγραψες χθες, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην πιάνει μαζί ούτε το 25%, τη Ν.Δ. πάνω από 32% και τα ακροδεξιά κόμματα κοντά στο 18%-20%, όπως καταλαβαίνεις θα έχουμε την απόλυτη επιβεβαίωση του… ενταφιασμού της Κεντροαριστεράς. Και, αυτομάτως, το άνοιγμα θέματος και για τον Κασσελάκη και για τον Ανδρουλάκη», ανέφερε πηγή από το ΠΑΣΟΚ στο newmoney.gr.

«Μία μερίδα βουλευτών, πάνω από τους μισούς του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως οι πιο σοβαροί, σίγουρα θα αρχίσουν τις πιο ανοιχτές κουβέντες γιατί γνωρίζουν ότι έτσι που πάνε με τον Κασσελάκη θα συνταξιοδοτηθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές. Όμως και σε μας στο ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να έχει πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 10% και ο Νίκος να μην μπορεί να πάρει τίποτα, ή κάτι ψιλά. Το πιο λογικό, και θα δεις, εκεί θα πάμε, είναι να ανοίξει ένας διάλογος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά και να οδηγηθούμε σε συγκλίσεις και τελικά εκλογές στον κόσμο (όπως έκανε η Φώφη Γεννηματά, με το Ποτάμι κ.λπ.) αλλά με διασφαλίσεις ότι δεν θα ψηφίζει… όποιος περνάει απέξω, όπως έγινε το φθινόπωρο και βγήκε ο τυχάρπαστος Κασσελάκης», είπε.

Το σενάριο δεν μοιάζει και τόσο μακρινό και σε περίπτωση που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν φτάσουν το 25%, τότε θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για συνεργασία στον χώρο με τη συμμετοχή της Νέας Αριστεράς.

Επειδή η πηγή είναι αξιόπιστη, απλά βάλτε και αυτό το σενάριο στο μυαλό σας, ειδικά αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ευνοούν το «ανακάτεμα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version