Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πληροφορία που σήμανε κόκκινο συναγερμό στις αρχές

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πληροφορία που σήμανε κόκκινο συναγερμό στις αρχές

Τον... δώσανε;

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος» ελέγχεται για απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα χρήματος, με τον ίδιο τον ιδρυτή της, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να δηλώνει ότι «ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του “άλλου ανθρώπου”».

Ο κ. Πολυχρονόπουλος φέρεται, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες , να έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση μαζί με συγγενείς του αποκομίζοντας πάνω από 600.000 ευρώ.

Το πόρισμα αναφέρει πως τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθονταν στους λογαριασμούς δύο συγγενών του και από εκεί γίνονταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων. Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κ. Πολυχρονόπουλος έκανε εκκλήσεις μέσω των social media για δωρεές.

Σύμφωνα με το STAR, πέραν των δύο συγγενών που φέρονται να εμπλέκονται, φέρονται να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έδιναν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους και καλούσαν πολίτες να καταθέσουν χρήματα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πολυχρονόπουλος είχε τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα τον οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι το 2019.

Η πληροφορία που σήμανε συναγερμό

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρωινό» ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σύχναζε σε επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών και έπαιζε συχνά χωρίς όμως να είναι γνωστό αν τα χρήματα που «έπαιζε» προέρχονταν από τις δωρεές ή από προσωπικά του έσοδα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το 2021 ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης του ζήτησε δανεικά 30.000 ευρώ για να σώσει μία κατοικία από κατάσχεση λόγω χρεών.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φαίνεται να αρνήθηκε κι έτσι ο επιχειρηματίας για εκδίκηση μάλλον έδωσε την πληροφορία για ενασχόληση με τον τζόγο στις αρμόδιες Αρχές με σκοπό να ξεκινήσει η έρευνα. Αυτή φαίνεται πως ήταν και η πληροφορία που στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα.

Ο Κωνσταντίνος Φλαμής ανέφερε μάλιστα στην εκπομπή ότι ιδιοκτήτης καταστήματος τυχερών παιγνίων στην Πάτρα του εξομολογήθηκε, ότι όταν ο κ. Πολυχρονόπουλος επισκέφτηκε την πόλη παραμονές καρναβαλιού για να οργανώσει συλλογική κουζίνα, επισκέφτηκε το κατάστημα και δαπάνησε το ποσό των 650 ευρώ.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.