«Έμπλεξε» ο Λευτέρης Αυγενάκης…

«Έμπλεξε» ο Λευτέρης Αυγενάκης…

Δύσκολα τα πράγματα...

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται και στην κυβέρνηση αναζητούν φόρμουλα για την εκτόνωσή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα δοθεί πρόσθετη ενίσχυση 5.000 έως 10.000 ευρώ για τους αγρότες της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Την ίδια στιγμή, σχεδιάζονται μέτρα και για το αγροτικό πετρέλαιο. Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, έχει ξεκινήσει την αναζήτηση πόρων για να ενισχυθούν οι αγρότες.

Και ενώ οι αγρότες ετοιμάζονται να κλείσουν τις εθνικές οδούς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης… αγνοείται και δεν κάνει ανακοινώσεις.

Άξιο αναφοράς είναι ότι λίγες ημέρες πριν τις κινητοποιήσεις των αγροτών, έγιναν συναντήσεις του κ. Αυγενάκη με τους αγρότες και πηγές ανέφεραν στο newsbeast.gr πως το κλίμα ήταν συναινετικό.

Μάλιστα, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, άνθρωπος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ρωτήθηκε τι ακριβώς να περιμένουμε για τους αγρότες και απάντησε: «Τι άλλο να κάνουμε, τους έχουμε δώσει χρήματα…».

Φαίνεται πως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν κατάφερε να… ηρεμήσει τους αγρότες που τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν κινητοποιήσεις. Πλέον όμως βρίσκονται στους δρόμους, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά τους για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ίδια την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αυγενάκης είχε και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού και είχε κατηγορηθεί για σωρεία λαθών και αστοχιών. Μάλιστα, είχε αποχωρήσει χωρίς να αφήσει καλές εντυπώσεις στους συνεργάτες του.

Πλέον, μένει να δούμε αν κάτι αντίστοιχο συμβεί και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον κ. Αυγενάκη να αποχωρεί. Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει… μπλέξει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.