Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Το στοιχείο που τον «έκαψε» δεν περίμενε ποτέ να αποκαλυφθεί 

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Το στοιχείο που τον «έκαψε» δεν περίμενε ποτέ να αποκαλυφθεί 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ιδιοκτήτη της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες εξέδωσε πόρισμα που κατηγορεί για απάτη και ξέπλυμα χρήματος τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος φέρεται, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, να έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση μαζί με συγγενείς του αποκομίζοντας πάνω από 600.000 ευρώ. Μιλώντας στον ALPHA, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτουν: «είναι τα λεφτά που δώσαμε. Μου έδιναν η μάνα, ο γαμπρός, η αδερφή τις κάρτες τους γιατί εγώ δεν έχω και έβαζαν χρήματα εκεί οι άνθρωποι. Αυτά τα χρήματα είναι για τα έξοδα του “Άλλου Ανθρώπου”. Στοίχημα εγώ δεν παίζω ποτέ».

«Να το ψάξουνε καλά και να έρθουν να με πάρουνε αν κάνω ξέπλυμα. Εγώ ξέρω ποιος είμαι και τι κάνω. Για το κράτος και τις τράπεζες είμαι παράνομος γιατί δεν κάνω φορολογική δήλωση, δεν έχω λογαριασμό για να πληρώνω την εφορία. Οι άνθρωποι που μου έδωσαν λεφτά ξέρουν καλά που πήγανε», συμπλήρωσε.

Η Αρχή διέταξε τη δέσμευση όλων των λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των φερόμενων ως εμπλεκόμενων συγγενών του.

Το πόρισμα αναφέρει πως τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθονταν στους λογαριασμούς δύο συγγενών του και από εκεί γίνονταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων. Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κ. Πολυχρονόπουλος έκανε εκκλήσεις μέσω των social media για δωρεές.


Ερευνούν άλλα πρόσωπα

Σύμφωνα με το STAR, πέραν των δύο συγγενών που φέρονται να εμπλέκονται, φέρονται να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έδιναν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους και καλούσαν πολίτες να καταθέσουν χρήματα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πολυχρονόπουλος είχε τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα τον οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι το 2019.

Το στοιχείο που τον «έκαψε»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «κάηκε» και βρέθηκε στην «τσιμπίδα» της Αρχής για τα ποσά που έπαιζε σε στοιχήματα. Μάλιστα, ιδιοκτήτης πρακτορείου μιλώντας στον ALPHA τον χαρακτήρισε «καλό παίκτη» αποκαλύπτοντας πως «έπαιζε».

«Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε. Δεν ήταν ότι του έδινα εγώ κάποια χρήματα. Έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Δεν του έχω κάνει κάποια εξυπηρέτηση. Δεν μπορώ να θυμηθώ, αν εξυπηρετήθηκε έτσι. Πάντα όταν βγάζει κάποιος κάποια χρήματα παραπάνω, μπορεί να γίνει έτσι. Ήταν πελάτης μας. Έπαιζε κάποια ποσά. Ήταν ένας καλός παίκτης», είπε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το «Πρώτο Θέμα», το μεγαλύτερο μέρος των ποσών για τα οποία ελέγχεται, αποκομίστηκε παρανόμως. Σύμφωνα με την έρευνα και απ’ ό,τι φαίνεται, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» κατηύθυνε μέρος των χρημάτων από τις δωρεές σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.