Σκληρό ροκ: Το μέτρο που δεν καταργείται για τους ανεμβολίαστους όλο το καλοκαίρι

Σκληρό ροκ: Το μέτρο που δεν καταργείται για τους ανεμβολίαστους όλο το καλοκαίρι

Υπάρχει ένα μέτρο που θα παραμένει και θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή όλες τις υποχρεωτικές δόσεις του εμβολίου

Οι ανεμβολίαστοι διανύουν τις τελευταίες ημέρες με μέτρα και περιορισμούς αφού από την 1η Μαΐου λένε «αντίο» στα υποχρεωτικά rapid test για την εστίαση και άλλους κλάδους, ενώ από 1η Ιουνίου και εκείνοι θα πετάξουν τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους.

Υπάρχει όμως ένα μέτρο που θα παραμένει μάλλον και μετά από τις παραπάνω ημερομηνίες και θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή όλες τις υποχρεωτικές δόσεις του εμβολίου.

Τέλος τα πιστοποιητικά

Για τους ανεμβολίαστους την 1η Μαΐου καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης ενώ πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και όπου αλλού είναι υποχρεωτικά εδώ και περίπου εννέα μήνες.

Όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν οι ανεμβολίαστοι θα επιτρέπονται χωρίς rapid test και στους κλειστούς χώρους των μπαρ, εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, όμως, ακόμα και αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, ο καλός καιρός έτσι κι αλλιώς δεν θα εμποδίσει την ελεύθερη πρόσβασή τους.

Ποιο μέτρο δεν καταργείται

Μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς 2022, μία ακόμα μεγάλη αλλαγή θα ισχύσει για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν δύο rapid test υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα για την εργασία τους. Κάτι τέτοιο θα πάψει να ισχύει από 1η Μαΐου, όμως, παραμένει μέχρι νεωτέρας το ένα τεστ την εβδομάδα. Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε πριν μερικές μέρες πως «εάν δούμε σε βάθος χρόνου ότι δεν χρειάζεται, θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.