Για να «τελειώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ: Το ποσοστό-τομή που κυνηγάει το ΠΑΣΟΚ για να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας

Epic: Με σημαία του ΠΑΣΟΚ πήγε στη συγκέντρωση ΚΚΕ (Pic)

Ο σχεδιασμός της Χαριλάου Τρικούπη

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ όπως προκύπτει και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το ΠΑΣΟΚ φάνηκε να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με 11,4%.

Όσον αφορά τα άλλα κόμματα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,7%, το ΚΚΕ εμφανίζει μικρή άνοδο με 8,2%. Επιπλέον, αυξημένο ποσοστό εμφανίζει η Ελληνική Λύση, με 6,6%, ενώ η Νέα Αριστερά συγκέντρωσε 2,4% καταγράφοντας μικρή άνοδο. Επίσης, η Πλεύση Ελευθερίας βρέθηκε  στο 3,2% και η Νίκη στο 2,3%

Το ποσοστό που κυνηγάει το ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ γίνονται συσκέψεις για να αποφασίσουν για τη στάση τους στο σχέδιο νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αν και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει περιγράψει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν. Την ίδια στιγμή, συνεχείς είναι οι ζυμώσεις για την προσέλκυση των ψηφοφόρων, με σκοπό την άνοδο του ποσοστού.

Σύμφωνα με το reader.gr, συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται πάντως βέβαιοι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί τον στόχο του 16% στις ευρωεκλογές απόλυτα εφικτό και σκοπός είναι η δημοσκοπική εκτόξευση από εκεί και μετά. Ουσιαστικά στο ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν τη στρατηγική τους για να φτάσουν στο 16% αφού θεωρούν πως μετά από αυτό θα… εκτοξευτούν και δεν αποκλείεται να βρεθούν ξανά στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.