Οξεία ηπατίτιδα: Το πρώτο σύμπτωμα που φωνάζει πως το άτομο νοσεί

Οξεία Ηπατίτιδα: Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό του 10% των παιδιών που νόσησαν

Ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα που δείχνει ηπατίτιδα;

Η ηπατίτιδα που προσβάλλει παιδιά μικρής ηλικίας, έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και οι γονείς καλούνται για μία ακόμα φορά να είναι προσεκτικοί και να τονίζουν στα παιδιά τους την αναγκαιότητα της αυτοπροστασίας, όπως έπρατταν και συνεχίζουν να πράττουν με τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο και υπάρξει παιδί που θα νοσήσει βαριά στην Ελλάδα και χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος, δεν θα μπορέσει να την κάνει εδώ, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δομές υγείας για να διενεργηθεί παιδιατρική μεταμόσχευση.

Ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα που δείχνει ηπατίτιδα; Σύμφωνα με ειδικούς οι διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος ήταν κυρίαρχες σε πολλά παιδιά που νόσησαν από την αγνώστου προέλευσης ηπατίτιδα.

Οι Έλληνες επιστήμονες είναι βέβαιοι πως είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί και στη χώρα μας κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά. Αν και η νόσος παραμένει ως «αγνώστου αιτιολογίας», δεν αποκλείεται –σύμφωνα με τελευταίες αναφορές από τη Βρετανία– να οφείλεται σε αδενοϊό, ή παραλλαγή του. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν, μάλιστα, και το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο παθογόνο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.