Μιλάει το γενετικό υλικό: Τι θα σημαίνει εάν δεν βρεθεί DNA του Μπάμπη στα νύχια του κρεοπώλη

Έγκλημα στην Ρόδο: «Ήταν χτυπημένη, λερωμένη...»

Οι αστυνομικοί αναζητούν το κινητό και την καραμπίνα του Μπάμπη

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Μεσολόγγι με στόχο να βρεθεί το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 31χρονος Μπάμπης καθώς εκτιμάτα ότι θα δώσει πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν και το κινητό τηλέφωνο του 31χρονου, διότι, όπως εκτιμάται, μέσα από την συσκευή μπορεί να προκύψουν επίσης σημαντικά στοιχεία.

Ακόμη, οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ σχετικά με τα δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί από τα ρούχα και τα υποδήματα του Μπάμπη κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ταυτόχρονα, αξιολογούνται, τόσο τα αποτελέσματα τη ιατροδικαστικής εξέτασης όσο και τα όποια στοιχεία έχουν συλλεγεί από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου.

Την ίδια ώρα με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την αντιπαραβολή του γενετικού υλικού του κατηγορούμενου με το DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια του θύματος.

Αν και τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση είναι πολλά και σημαντικά, ο εντοπισμός του DNA του κρεοπώλη στα νύχια του Μπάμπη θα «έδενε» απόλυτα την υπόθεση και θα αποδομούσε έτη περαιτέρω τους ισχυρισμούς του 50χρονου ο οποίος, αν και έχει βρεθεί ψευδόμενος ουκ ολίγες φορές, συνεχίζει με επιμονή να αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα.


Κάμερες και στίγματα κινητών

Επίσης, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία, τόσο μέσα από καταθέσεις όσο και από την επανεξέταση βιντεοληπτικού υλικού που υπάρχει από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας, ενώ επαναξιολογούνται και τα στοιχεία από στίγματα κινητών τηλεφώνων, που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία.

Όσον αφορά στον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος και έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν αποκλείεται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου, αν κριθεί, ανάλογα με τα νέα στοιχεία που ενδεχομένως προκύψουν, ότι πρέπει να δώσει συμπληρωματική απολογία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.