500 νέα καταστήματα: Ο ανταγωνιστής των ZARA έρχεται στην Ελλάδα με τιμές τόσο φθηνές που δεν το πιστεύεις

500 νέα καταστήματα: Ο ανταγωνιστής των ZARA έρχεται στην Ελλάδα με τιμές τόσο φθηνές που δεν το πιστεύεις

Oι αγορές της νοτίου Ευρώπης, και συγκεκριμένα η Ιταλία και η Ελλάδα, χαρακτηρίζονται ως «πολλά υποσχόμενες» για τον όμιλο

Ανοιγμα στην ελληνική αγορά κάνουν αλυσίδες με γνωστά brands. Μετά την αλυσίδα Pepco (σ.σ. μικρογραφία των Jumbo), η οποία θα ανοίξει 4 καταστήματα στην Αθήνα το Φθινόπωρο ακόμα ένας όμιλος θα δραστηιοποιηθεί στη χώρα μας.

Ο λόγος για τον πολωνικό όμιλο LPP, έναν από τους μεγαλύτερους λιανέμπορους «γρήγορης μόδας» (fast fashion) της Πολωνίας που ανακοίνωσε ότι εισέρχεται και στη χώρα μας το 2023, σύμφωνα με το ot.gr. Πρόκειται για έναν ανταγωνιστή των ZARA που έχει μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά στον τομέα fast fashion.

Στην Ελλάδα, όπως και στην Ιταλία, ο όμιλος LPP θα έρθει με τη μάρκα Sinsay.  Να σημειωθεί ότι οι αγορές της νοτίου Ευρώπης, και συγκεκριμένα η Ιταλία και η Ελλάδα, χαρακτηρίζονται ως «πολλά υποσχόμενες» για τον πολωνικό όμιλο.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, η οικογενειακή εταιρεία με έδρα το Γκντανσκ, σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 500 νέα καταστήματα με συνολική έκταση λιανικής περίπου 500.000 τ.μ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μάρκα Sinsay.

Η απόφαση για επέκταση σε νέες αγορές, ειδικά στη Νότια Ευρώπη, όπου ο πολωνικός όμιλος «βλέπει δυνατότητες ανάπτυξης για τα brand της», πάρθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως αντιστάθμισμα στη διακοπή των δραστηριοτήτων του σε Ρωσία και Ουκρανία.

Με 5 brands: Reserved, Cropp, House, Mohito και Sinsay και παρουσία σε 40 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή, ο όμιλος LPP δραστηριοποιείται στον κλάδο της «γρήγορης μόδας» (fast fashion) τα τελευταία 30 χρόνια και είναι εισηγμένος στην πολωνική χρηματιστηριακή αγορά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.