Αποκάλυψη: Ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία Σκαφτούρου

Αποκάλυψη: Ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία Σκαφτούρου

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι εκτέλεσαν με καλάσνικοφ, μέρα μεσημέρι τον βαρυποινίτη, Γιάννη Σκαφτούρο στην αυλή του σπιτιού του στα Δερβενοχώρια

Οι έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας ώστε να βρεθούν οι άνθρωποι που σκότωσαν τη Δευτέρα του Πάσχα τον Γιάννη Σκαφτούρο, συνεχίζονται. Στα χέρια τους βρίσκεται η μηχανή των δραστών και παράλληλα εξετάζονται όλα τα σενάρια για το πώς έφτασαν στο σπίτι, στα Σκούρτα Βοιωτίας, πώς δολοφόνησαν τον άλλοτε βαρυποινίτη και φυσικά πως κατάφεραν να δραπετεύσουν από το σημείο.

Την ίδια στιγμή εξετάζονται και τα σενάρια για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση που έχει όλα τα στοιχεία ενός «συμβολαίου θανάτου». Αυτό υποστήριξε και ο ταξίαρχος έν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος που είπε χαρακτηριστικά πως «Δεν είναι τυχαία ούτε η ημέρα ούτε ο τόπος για τη δολοφονία».

Όπως ανέλυσε μιλώντας στο Star «Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε στο χωριό του, η διαφυγή είναι πολύ εύκολη από αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολλοί οι διάδρομοι διαφυγής και δεν διακινδυνεύουν». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκτελεστές δεν είναι τυχαίοι: «Ήξεραν να χειριστούν τα όπλα. Πιθανόν να μην τους ενδιέφερε και το εάν θα σκοτωθούν και άλλοι. Πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου», ενώ προσέθεσε πως σίγουρα ο ίδιος θα έπαιρνε μέτρα προστασίας καθώς και στο παρελθόν είχε γίνει εις βάρος του επίθεση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αρχές ακολουθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση άλλη μέθοδο. Δεν περιμένουν δηλαδή από τα στοιχεία να φτάσουν στον ένοχο, αλλά έχουν στο μυαλό τους έναν βασικό ύποπτο που φέρεται να έδωσε την εντολή και προσπαθούν να βρουν τα στοιχεία που θα δέσουν την εμπλοκή του με το έγκλημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρότι τα ποσοστά εξιχνίασης των εγκλημάτων της Greek Mafia είναι πολύ μικρά, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι σε αυτή την περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.