«Ταλιμπάν, κρίμα»: Ο Νίκος Χατζηνικολάου με 4 λέξεις δίκασε τον εξάδελφό του

«Καρφιά» Χατζηνικολάου για Σπυράκη λόγω Ζάεφ

Τον «έσφαξε»

Τριγμούς όχι μόνο στην πολιτική σκηνή αλλά και σε… συγγενείς φαίνεται πως έχει προκαλέσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, έκανε εισήγηση στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο, παρουσιάζοντας την ομοφυλοφιλία ως ψυχιατρική νόσο, και ζήτησε την δυναμική αντίδραση της Εκκλησίας έναντι του νομοσχεδίου.

«Τὸ µεγαλύτερο λάθος µας ὡς Ἐκκλησίας θὰ ἦταν νὰ δεχθοῦµε ὅτι ἡ ὁµοφυλοφιλικὴ πράξη, ἐκτὸς ἀπὸ ψυχικὴ διαταραχή, δὲν εἶναι καὶ ἁµαρτία. Τὰ πρόσωπα αὐτά, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἐλπίδα τῆς ψυχιατρικῆς θεραπείας, θὰ εἶχαν χάσει ὁριστικὰ καὶ τὴ σωτήρια διάθεση µετανοίας καὶ τὴν ἀναζήτηση τῆς παρηγορίας τοῦ θείου ἐλέους γιὰ τὶς δικές τους ἐκτροπές» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε ακόμα ότι «από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής».

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι «η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου υπονομεύει το Έθνος και υπό την έννοια αυτή λειτουργεί αντεθνικά».

«Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο, αλλά ότι το υποστηρίζουν και το προβάλλουν ως πρόοδο. Είναι ότι, ενώ αντιλαμβάνονται ότι η συνείδηση των βουλευτών τους, την οποία επικαλούνται, είναι αντίθετη, προχωρούν με κάθε μέσο βιάζοντάς της. Είναι ότι οι δύο – τρεις μη θεσμικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού επιβάλλουν τις επιλογές τους στην πλειοψηφία των εκλεγμένων από τον λαό βουλευτών της κυβέρνησης. Είναι ότι η κυβέρνηση μας λέει τι είναι και τι δεν είναι αμαρτία, καταργώντας στην ουσία την Εκκλησία, ενώ στα λόγια διακηρύσσει ότι την σέβεται. Αυτό που η Εκκλησία ως αρμόδια μπορεί να πει είναι ότι μεγαλύτερη αυτών που το δημιουργούν νομοθετώντάς το και το πολλαπλασιάζουν», είπε ακόμα.


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας είναι ξάδερφος του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος μέσα από μία «σκληρή» ανάρτηση σχολίασε την εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτήρισε «ταλιμπάν» τον Μητροπολίτη Μεσογαίας γράφοντας στο Twitter «κρίμα».

«Ταλιμπάν ο… εξάδερφος… Κρίμα…», έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Ταλιμπάν, κρίμα»: Ο Νίκος Χατζηνικολάου με 4 λέξεις δίκασε τον εξάδελφό του

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.