Μεσολόγγι νέα εξέλιξη: Κάμερα ασφαλείας έδειξε τι συνέβη με τον Μπάμπη

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Στα χέρια της αστυνομίας το στοιχείο-κλειδί που μπορεί να λύσει την υπόθεση

Αποκαλυπτικά δεδομένα 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας και της ειδικής ομάδας του στρατού για τον εντοπισμό του κινητού και της κυνηγετικής καραμπίνας του 31χρονου κυνηγού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να δημιουργήσουν «κινητό κλώνο» του 31χρονου, που είχε μαζί του την ημέρα της εξαφάνισης και της δολοφονίας του στο Μεσολόγγι, και διαπιστώθηκε πως ήταν στο όνομα της πρώην συντρόφου του η οποία μένει στη Ρόδο.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ήρθαν σε επαφή μαζί της και της ζήτησαν να μεταβεί σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, όπου της είπαν να προμηθευτεί νέα κάρτα SIM που αντιστοιχούσε στον τηλεφωνικό αριθμό, τον οποίο χρησιμοποιούσε ο νεαρός κυνηγός. Αφού την παρέλαβαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου, κατάφεραν να δημιουργήσουν «κινητό κλώνο» του 31χρονου.


Ψάχνουν για συνεργό

Σύμφωνα με το MEGA, από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή τρίτου ατόμου γιατί από τον τρόπο που βρέθηκε το πώμα του διαπιστώνεται πως ο Μπάμπης προσπαθούσε να κρυφτεί και κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρχε προηγούμενη πάλη. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το γεγονός να τον βοήθησε κάποιος μετά τη δολοφονία.


Τι έδειξε η κάμερα ασφαλείας για τον κρεοπώλη

Οι αστυνομικοί εξέτασαν 11 κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό του ΙΧ του κρεοπώλη και διαπίστωσαν πως υπήρχε ένα «κενό» 11 λεπτών, από τις 21:41 έως τις 21:52, στην περιοχή των Λυομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε είπε ότι πήγε να κάνει την «επείγουσα σωματική του ανάγκη». Οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει πως πριν βρεθεί στα Λυόμενα, είχε περάσει από το σπίτι του χωρίς να σταματήσει.

Στο σημείο της «αφόδευσης» που τους υπέδειξε δεν βρέθηκαν σχετικά ίχνη. Όταν ρωτήθηκε ο κατηγορούμενος έδωσε μια ακόμη απάντηση που δεν ήταν πειστική:

«Εκείνη την ώρα έτσι το σκέφτηκα, προχώρησα ευθεία και έβγαλα φλας, όχι ότι το σπίτι μου είναι πιο μακριά, είχα χαρτί στο αυτοκίνητο και όντως στο σπίτι μου δεν είχα χαρτί. Στο σημείο πήγαμε δύο μέρες αργότερα και ενώ είχε βρέξει και γι αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη αφόδευσης, το χαρτί που χρησιμοποίησα του το έδειξα αλλά ήταν ένα βρεγμένο χαρτί». 

Σημειώνεται ότι σε αρχική του κατάθεση, ο κατηγορούμενος δεν είχε αναφέρει την κίνηση και στάση του στην περιοχή των Λυόμενων, με τον ίδιο να λέει ότι δεν το θεώρησε σκόπιμο και ήταν κάτι για «το οποίο ντρεπόμουν».

Ουσιαστικά μέσα στο κενό των 10 λεπτών που υπάρχει στις κάμερες ασφαλείας δείχνει πως τότε έγινε και η δολοφονία του Μπάμπη…

Ο 51χρονος αναφορικά με την διαδρομή που ακολούθησε με τον Μπάμπη και χωρίς αυτόν, είχε αναφέρει ότι τον παρέλαβε από την οδό Αγίου Αθανασίου, τον μετέφερε χωρίς να κάνει στάση μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων στον κόμβο των ΤΕΙ, όπου τον αποβίβασε.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι έκανε αναστροφή, κινήθηκε στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μπήκε στην οδό Ναυπάκτου, πήγε στο κατάστημα όπου αγόρασε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του χωρίς να κάνει στάση.

Τέσσερις κάμερες ανέδειξαν ότι δεν υπήρχε καμία αναστροφή αλλά μια ευθεία πορεία προς Ευηνοχώρι και στον κάμπο. Μία κάμερα τον πιάνει κατά την επιστροφή του προς Μεσολόγγι να κινείται προς την περιοχή των Λυόμενων όπου παραμένει για 11 λεπτά και μετά να κινείται προς το σούπερ μάρκετ για την αγορά χαρτιού.

Ο χρόνος της διαδρομής που δήλωσε ο κατηγορούμενος ότι έκανε χωρίς στάσεις είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Από τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν σε όλη την διαδρομή του, από την παραλαβή του Μπάμπη, μαζί με την «στάση» στα Λυόμενα και την αποχώρησή του από το σούπερ μάρκετ διήρκησε 78 λεπτά…

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί προέβησαν σε αναπαράσταση της διαδρομής έχοντας σε αστυνομικό όχημα τον κατηγορούμενο. Η διαδρομή που περιέγραφε ότι έκανε, με κανονική ταχύτητα, διήρκεσε μόλις… 10 λεπτά.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς μια αυθόρμητη δήλωση του 51χρονου κρεοπώλη κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, ο οποίος τους δήλωσε: «Θα κλείσω το κρεοπωλείο και θα σηκωθώ να φύγω από το Μεσολόγγι».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.