Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ο πραγματικός λόγος που εγκατέλειψε την πολιτική στα 54 του

Μετά τον χαμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του: Η απόφαση Μητσοτάκη για Βαρβιτσιώτη

Γιατί παραιτήθηκε;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα αλλά και την πολιτική.

Σε ανακοίνωσή του, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση αυτή, μετά από 24 χρόνια πορείας στην πολιτική και έχοντας εκλεγεί 11 φορές από το 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όπου και του ανακοίνωσε την απόφασή του. Την έδρα του κ. Βαρβιτσιώτη έλαβε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Κυριάκος Μητσοτάκης για την παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Σε ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αναφορά στην κοινή πορεία του με τον κ. Βαρβιτσιώτη και του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του βήματα.

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Με τη σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία» κατέληξε.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ο λόγος που παραιτήθηκε

«Είναι πριν από τέταρτο του αιώνα όταν παραιτήθηκα από το ναυτιλιακό δικηγορικό γραφείο στο οποίο δούλευα για να μπω στην πολιτική και να αρχίσω την προεκλογική μου εκστρατεία και είναι η στιγμή στην ζωή μου στην οποία έχω ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο και θα ήθελα να επιστρέψω πάλι πίσω στον ιδιωτικό τομέα, στη ναυτιλία, εκεί που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρων σε αυτό που έχουμε σαν εθνικό στόχο: να φέρουμε περισσότερες ναυτιλιακές επενδύσεις και την πρωτοκαθεδρία που έχουμε στη θάλασσα να τη βλέπουμε και στην ξηρά», αποκάλυψε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1 για την παραίτησή του.

«Ήμουν από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης. Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι πώς θα έχουμε περισσότερα παιδιά, αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί αυτό που έχουμε ως εθνική κρίση είναι πραγματικά η πληθυσμιακή μας συρρίκνωση. Άρα δεν θεωρώ τόσο κορυφαίο το ζήτημα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να με οδηγήσει έξω από τη Βουλή», είπε επίσης.

Ερωτηθείς, εάν η αποχώρησή του οφείλεται σε δυσαρέσκεια μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «γεννήθηκα στην πολιτική, γεννήθηκαν σε αυτή την παράταξη και γνωρίζω ότι η πολιτική έχει τις καλές και κακές στιγμές. Δεν είναι μία κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση», τόνισε και ευχαρίστησε τους πολίτες που, όπως είπε, «με έστειλαν 11 φορές στο Κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσω».

Πρόσθεσε δε πως «αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που υπηρέτησα αυτή την μεγάλη παράταξη». «Δεν είναι μία περίοδος μεγάλων κρίσεων και συγκρούσεων για αν πεις ότι η πολιτική σκηνή ζέχνει», είπε ακόμα ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί στην πολιτική, δεν παύει ποτέ να ασχολείται με αυτή. Όμως, η κοινοβουλευτική μου διαδρομή τελειώνει εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.