Ποιος ήταν ο «θειος Τζο» που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια

Ποιος ήταν ο «θειος Τζο» που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια

Πλούσιο το «βιογραφικό» του στη νύχτα

Ένα από τα ονόματα που ξεχώριζε στη μακριά λίστα των ανθρώπων της νύχτας και των μπράβων ήταν αυτό του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος ήταν ευρέως γνωστός με το παρατσούκλι “Θείος Τζο”.

Θεωρήθηκε από τα βασικά “στελέχη” της “Greek Mafia”, ενώ υπήρξε “δεξί χέρι” του Βασίλη Στεφανάκου, άλλου μεγάλου ονόματος στη νύχτα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος υπήρξε εκ των συνεργατών του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές, με πιο γνωστή αυτή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Ωστόσο, είχε εμπλακεί σε συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς και εκρήξεις.

Αποφυλακίστηκε μόλις πριν 2,5 χρόνια, “σπάζοντας” τα δις ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία Γούσιου.

Το 2020 είχε συλληφθεί ξανά στη Γλυφάδα για παράνομη οπλοκατοχή. Τότε ο Γιάννης Σκαφτούρος εντοπίστηκε να κινείται με αυτοκίνητο, ενώ πίσω του ακολουθούσε ένα δεύτερο με φίλο του.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν δύο πιστόλια, πέντε ασύρματοι συντονισμένοι στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο στιλέτα, σφαίρες και ένας εσωτερικός αστυνομικός φάρος.

Η απόπειρα δολοφονίας μέσα στη φυλακή

Την τελευταία φορά που ακούστηκε το όνομά του, πριν τη δολοφονία του τη Δευτέρα του Πάσχα, ήταν τον Ιούνιο του 2018 όταν έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του μέσα στον Κορυδαλλό.

Δράστες ήταν μέλη της Αλβανικής Μαφίας των φυλακών, που κατηγορούνται για την δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δύο ακόμη συγκρατούμενών του, ενώ υπέγραφαν συμβόλαια θανάτου έξω από τις φυλακές και εκβίαζαν ακόμη και τον δικηγόρο, Δημήτρη Τσοβόλα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.