Οξεία Ηπατίτιδα: Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό του 10% των παιδιών που νόσησαν

Οξεία Ηπατίτιδα: Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό του 10% των παιδιών που νόσησαν

Τι λέει γνωστή λοιμωξιολόγος

Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η οξεία ηπατίτιδα που εμφανίζεται σε μικρά παιδιά, όπως δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ΑθήναΠειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ίδια τόνισε;

«Η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, μας ανησυχεί, γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ».

Την ίδια ώρα, η γιατρός είπε πως ακόμη η αιτία της έξαρσης της ηπατίτιδας διερευνάται.

«Πιστεύουμε ότι αφορά σε κάποιον αδενοϊό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια του κορωνοϊού, καθώς κανένα από τα παιδιά που νόσησαν δεν είχε εμβολιαστεί.

Απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως δε χρειάζεται πανικός, καθώς οι γιατροί γνωρίζουν πώς αντιμετωπίζεται η ηπατίτιδα.

«Οι γονείς πρέπει να προσέχουν το θέμα των συμπτωμάτων. Επειδή παραπέμπει σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους», συμπλήρωσε και κάλεσε για αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής, καθώς η ηπατίτιδα είναι μεταδοτική.

«Κολλάνε και οι μεγάλοι, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται μέχρι την ηλικία 16 ετών», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την ανησυχία της για το τι θα ακολουθήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα.

«Φοβάμαι μετά την Ανάσταση και τους Επιταφίους γιατί ο κόσμος ήταν χωρίς μάσκες. Θα δούμε τα αποτελέσματα σε 10-15 μέρες», ανέφερε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.