«Το έκανε πριν τον πυροβολισμό»: Το στοιχείο-φωτιά που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στη δολοφονία του Μπάμπη

«Το έκανε πριν τον πυροβολισμό»: Το στοιχείο-φωτιά που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στη δολοφονία του Μπάμπη

«Λαβράκι» από τις έρευνες

Νεότερα στοιχεία για τα όσα υποστήριξε κατά την εξάωρη απολογία του στην ανακρίτρια ο κρεοπώλης, που κατηγορείται για τον θάνατο του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Ο 50χρονος αρνήθηκε, επίμονα, ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και μίλησε και γα τα δανεικά που του είχε δώσει το θύμα.

«Σας το ξαναείπα, είμαι αθώος. Όσες φορές και να με ρωτήσετε θα συνεχίσω να σας το λέω πως δεν σκότωσα εγώ τον Μπάμπη» είπε, ειδικότερα ο προφυλακισθείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ.

Για τη μοιραία βραδιά της 4ης Ιανουαρίου, ισχυρίστηκε πως «δεν προσχεδίασα καμία επίθεση. Εγώ απλά έκανα μια εξυπηρέτηση σ’ έναν φίλο».

«Το αυτοκίνητο συνέχισα να το κινώ γιατί πριν από λίγες μέρες είχε ένα θέμα με την μπαταρία και ο μάστορας που το είδε μου είπε πως πρέπει να κινείται για να φορτίζει η μπαταρία».

Ερωτώμενος γιατί δεν συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό του φίλου του αλλά και γιατί υπέδειξε στη μητέρα άλλο μέρος από εκείνο που τον άφησε, απάντησε: «Όταν με πήρε η μητέρα του τηλέφωνο, δεν γνώριζα ότι ο Μπάμπης αγνοούνταν. (…) δεν θεώρησα τόσο σημαντικό να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν ήξερα ότι είχε εξαφανιστεί δε θα αντιδρούσα έτσι».

Σχετικά με τα χρήματα που είχε δανειστεί από τον 31χρονο, ισχυρίζεται ότι δεν είχε πάρει το ποσό που του αποδίδεται, αλλά και εκείνα που πήρε τα είχε επιστρέψει.

«Τα δανεικά χρήματα που μου αποδίδουν πως χρωστούσα δεν ισχύουν, τα μόνα λεφτά που είχα δανειστεί από τον Μπάμπη ήταν 1.000 ευρώ και πιο παλιά τον Ιούνιο, όταν και του δανείστηκα 6.500 ευρώ, τα οποία είναι αυτά που μου δείξατε σε μηνύματα στο Facebook, δεν υπάρχουν άλλα δανεικά πέρα από αυτά που σας είπα. Δε μου είχε αναφέρει (σ.σ. το θύμα) πως του χρωστούσαν άλλα άτομα και δεν πιστεύω πως θα δάνειζε χρήματα σε κάποιο άτομο που δε γνώριζε καλά. Ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος. (…) αλλά ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο δε θα μου το έλεγε, δεν μπορώ να γνωρίζω εγώ αν ισχύει κάτι τέτοιο».

Σε άλλο σημείο είπε ότι δεν είδε το κινητό αν ο Μπάμπης είχε κινητό πάνω του. Σημειώνεται πως το θύμα είχε ανοιχτή η γραμμή σε κάποια εφαρμογή, πιθανώς για να καταγράφει τη συνομιλία με τον 50χρονο.

Αίσθηση προκαλεί και ένα άλλο σημείο της απολογίας του κατηγορουμένου, όπου ισχυρίστηκε ότι ο νεαρός έψαχνε για θησαυρούς. «Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις ο Μπάμπης μού είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργαζόταν με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο, το ονόματα των οποίων δεν μου είχε πει. Ήθελε να αγοράσει και κάποιο μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού για 1.300 ευρώ».


Οι έρευνες για τη δολοφονία

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός και διαπιστώθηκε πως από το όπλο του Μπάμπη προέρχονται τα φυσίγγια με τα οποία πυροβολήθηκε. Ναρκαλιευτές του στρατού αναζητούν την καραμπίνα του Μπάμπη Κούτσικου στην λιμνοθάλασσα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για τον εντοπισμό του κινητού του τηλεφώνου.

Ταυτόχρονα, οι αξιωματικοί της αστυνομίας αλλά και οι δικαστικές αρχές αναζητούν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα που έχουν προκύψει ενώ εξετάζουν προσεκτικά ένα τετράδιο που είχε ο 31χρονος και στο οποίο είχε σημειώσεις για διάφορα άτομα, στα οποία είχε δανείσει χρήματα.

Το τετράδιο έχει παραδοθεί από την αρχή των ερευνών στους αστυνομικούς από τη μητέρα του νεαρού. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν άτομα και ποσά που χρωστούσαν στον 31χρονο, ενώ γίνεται αναφορά και σ’ ένα άτομο, ο οποίος έχει στο όνομά του μία από τις δύο καραμπίνες που βρέθηκαν στο σπίτι του 50χρονου κατηγορούμενου.

Το στοιχείο-φωτιά

Από την ανάλυση του στίγματος του κινητού τηλεφώνου του Μπάμπη, προέκυψαν νέα δεδομένα.

Εκτός από την τοποθεσία του θύματος το μοιραίο βράδυ, η ένδειξη «συνεδρία» που έδειξε το στίγμα δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το STAR, το κινητό του 31χρονου επί 3,5 ώρες και συγκεκριμένα, από τις 20:37 (ώρα που τον παρέλαβε ο κρεοπώλης) έως τις 23:49, έδειχνε την ένδειξη ότι βρίσκεται σε «συνεδρία».

Όπως εξήγησε ο πρώην αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης είχε ανοιχτή επικοινωνία μέσω κάποιας εφαρμογής, όπως Messenger, Skype κλπ. Ουσιαστικά ο Μπάμπης είχε βάλει το κινητό σε συνεδρία, πριν τον δολοφονήσει ο κρεοπώλης…

Από την πλευρά του, όταν ο κρεοπώλης ρωτήθηκε για το εάν τον είδε να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, ο 50χρονος υποστήριξε ότι δεν παρατήρησε καν αν είχε μαζί του τη συσκευή.

Αυτό που μένει να απαντηθεί – τα στοιχεία μπορεί να δώσει η εταιρία κινητής τηλεφωνίας – είναι σε ποια εφαρμογή και με ποιους είχε επικοινωνία εκείνη την ώρα ο Μπάμπης, ενώ βρισκόταν με τον κρεοπώλη.

Αν αποδειχτεί πως ο Μπάμπης είχε επικοινωνία και με άλλο πρόσωπο την ώρα της δολοφονίας, τότε θα θεωρηθεί πως ο κατηγορούμενος κρεοπώλης είχε συνεργούς και δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν πως υπάρχει κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.