Νέο εύρημα των αρχών: Η τελευταία κίνηση του Μπάμπη πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του δολοφόνου του

Εξαφάνιση 30χρονου στο Μεσολόγγι: Μίλησε το κινητό του κρεοπώλη...

Τον κοίταξε στα μάτια...

Με τον πλέον τραγικό τρόπο μπήκε τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι…

Ο 31χρονος εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας (22/1) σε ελώδη περιοχή στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, ενώ ο 50χρονος κρεοπώλης και φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Βασικός κατηγορούμενος θεωρείται ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος δεν ομολογεί το έγκλημα…

Τη Δευτέρα, ημέρα εντοπισμού της σορού, ήταν στον ανακριτή από τις 6 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Ενώ απολογούνταν, εντοπίστηκε η σορός και μόλις ενημερώθηκε, ήταν και η μόνη στιγμή της ανάκρισης που «έσπασε», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το Action 24 μόλις ο κρεοπώλης ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη ξεφύσησε και κοίταξε προς τον ουρανό.


Τι κατέθεσε ο κρεοπώλης

Ο 50χρονος αρνήθηκε πως εμπλέκεται στη δολοφονία του Μπάμπη, ωστόσο άλλαξε ένα σημείο της κατάθεσής του. Επεσήμανε, ειδικότερα, πως το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου έκανε βόλτες με το θύμα για 40 λεπτά.

«Ο Μπάμπης μού είχε δανείσει 6.500 ευρώ και τα είχα επιστρέψει τα Χριστούγεννα. Συναντηθήκαμε και κινηθήκαμε με το αυτοκίνητό μου προς την περιοχή όπου υπάρχει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Κάναμε βόλτες για περίπου 40 λεπτά. Ο Μπάμπης δεν μου είπε τον λόγο που κάναμε αυτές τις βόλτες, αλλά και εμένα μου άρεσε γιατί περνούσε η ώρα» είπε ο 50χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο Alpha.

Όταν τελείωσε αυτή η βόλτα, ισχυρίστηκε ότι άφησε τον 31χρονο «στη διασταύρωση των ΤΕΙ» και ο ίδιος συνέχισε την πορεία του. Σε άλλο σημείο της μαραθώνιας απολογίας του, ανέφερε πως όταν βρήκε τον Μπάμπη εκείνος είχε μαζί του ένα όπλο, αλλά δεν έμαθε τι ακριβώς ήταν.

«Όταν τον συνάντησα, είχε μία θήκη με όπλο, δεν ξέρω τι όπλο ήταν. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, τον ρώτησα αν θα πάει για κυνήγι και αυτός μου είπε ότι κάπου τον περιμένει κάποιος». Τα περί «κάποιου» τα λέει από την πρώτη μέρα, αναφέροντας πως ο νεαρός τού είχε πει πως είχε ραντεβού με άγνωστο άτομο.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δήλωσε ότι αποβιβάστηκε στη διασταύρωση και μετά έκανε αναστροφή, απάντησε: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη βλακεία που είπα και το μετανιώνω που δεν είπα την αλήθεια από την αρχή. Εκεί τον άφησα, στη διασταύρωση των ΤΕΙ, μόνο του».

Σχετικά με τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι βρισκόταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου για μόλις 20 λεπτά, επανέλαβε ότι δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο και δεν μπορούσε να δει την ώρα. Σημειώνεται πως τα λεγόμενα αυτά έχουν διαψευστεί από τα στοιχεία, που δείχνουν ότι το κινητό του εξέπεμπε σήμα από το σημείο.

«Γιατί δεν αναφέρατε στη μητέρα του ότι πήγατε βόλτα όταν σας ρώτησε “είσαι ο τελευταίος που τον είδες, πού είναι το παιδί;”» τον ρώτησαν, στη συνέχεια οι Αρχές, με τον κρεοπώλη να λέει ότι «δεν το θεώρησα σημαντικό».

«Στην αστυνομία απέκρυψα αυτό το γεγονός γιατί δεν ήξερα ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί όταν με ρωτούσαν. Και δεν ήξερα για ποιο λόγο με προσήγαγαν, ούτε τους ρώτησα, ούτε μου είπαν ότι ο Μπάμπης έχει εξαφανιστεί» συμπλήρωσε.

Τέλος, και όσον αφορά στο ότι όταν του ζητήθηκε να παραμείνει στο Μεσολόγγι και να συμμετάσχει στην έρευνα δήλωσε σε φίλο του πως «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», δείχνοντας ότι φοβόταν μήπως κατηγορηθεί, είπε πως «φράση την είπα γιατί με είχε καλέσει ένας γείτονας και μου είπε ότι είχε πάει η αστυνομία στο σπίτι μου».


Το φυσίγγιο, η διαδρομή της δολοφονίας και η τελευταία κίνηση του Μπάμπη

Οι έρευνες στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης Κούτσικος συνεχίζονται και εντοπίστηκε ένα φυσίγγιο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συγκεκριμένο φυσίγγιο χρησιμοποιείται για κυνήγι αγριογούρουνων, παρόμοιο δηλαδή με αυτό που σκότωσε τον 31χρονο.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν στην ΕΡΤ ότι εύρημα είναι σημαντικό. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του 31χρονου για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την εξαφάνισε.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί αποτύπωσαν σε χάρτη τη διαδρομή που ακολούθησε με το αυτοκίνητό του ο κρεοπώλης στο Μεσολόγγι μετά την δολοφονία.

Ο 50χρονος φέρεται να μην έστριψε δεξιά από την οδό Ναυπάκτου για να πάει σπίτι του, αλλά αριστερά στην οδό Σπύρου Μουστακλή και κινήθηκε προς τη λιμνοθάλασσα.

Στο τέλος του δρόμου, στις 21:45 το βράδυ στις 4 Ιανουαρίου, εκπέμπει σήμα για τελευταία φορά το κινητό του Μπάμπη. Στη συνέχεια κλείνει το κινητό τηλέφωνο, και όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το πέταξε στη λιμνοθάλασσα και επέστρεψε σπίτι του. Εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες λιμενικού και εθελοντών για το iPhone του θύματος.

Από τα στοιχεία πο έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι Αρχές, φαίνεται η τελευταία κίνηση του Μπάμπη ήταν να σώσει τη ζωή του. Καταλαβαίνοντας πως κινδυνεύει, επιχείρησε να κρυφτεί στις καλαμιές αφού είχε προηγηθεί κυνηγητό με τον δολοφόνο.

Δυστυχώς εντοπίστηκε και τελικά πυροβολήθηκε από ύψος, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω ενώ κοιτάζονταν στα μάτια.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη που να υποδηλώνουν πως κάποιος τον έσυρε στο σημείο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.