Σε έξαρση παντού: Αυτά είναι τα συμπτώματα της νέας ηπατίτιδας που τρομάζει την Ευρώπη

Ψάχνουν χιλιάδες Έλληνες που πάσχουν από ηπατίτιδα C χωρίς να το γνωρίζουν!

Η επανεμφάνισή της και στις ΗΠΑ.

Σε μία περίοδο που ο κόσμος ανησυχεί για ένα ενδεχόμενο πέμπτο κύμα του κορωνοϊού, ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», αναφέρθηκε στην ανησυχητική εμφάνιση της νέας ηπατίτιδας σε Ευρώπη και ΗΠΑ αλλά και τα συμπτώματα της που πρέπει να κρατούν γονείς και γιατρούς σε επαγρύπνηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο παιδίατρος, τα βασικά συμπτώματα που θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς σε περίπτωση εμφάνισής τους σε παιδιά είναι ο πυρετός, το κοιλιακό άλγος, οι εμετοί, οι διάρροιες, τα σκουρόχρωμα ούρα και το «κιτρίνισμα» του δέρματος. 

«Τη γνωρίζαμε παλιά την ηπατίτιδα σαν ηπατίτιδα Α, B, C και Ε. Ωστόσο, έχουμε σταματήσει να τη βλέπουμε γιατί όλα τα παιδιά να έχουν εμβολιαστεί. Η ηπατίτιδα είναι μια οξεία φλεγμονή του ήπατος, του συκωτιού δηλαδή.

[…]Προσπαθώντας να βρούμε την αιτία, στην αρχή υποπτευθήκαμε μήπως οφείλεται σε κάποια τροφή, ποτό ή παιχνίδι και δε βρέθηκε τίποτα. Εξετάσαμε μήπως έχει σχέση με το εμβόλιο, αλλά δε συσχετίζεται ούτε με το εμβόλιο, διότι κανένα από αυτά τα παιδιά δεν είχε εμβολιαστεί. Τα μισά παιδιά είχαν νοσήσει με κορωνοϊό, αλλά δεν μπορεί να προκλήθηκε από τη νόσηση. Ωστόσο, στα μισά περίπου περιστατικά βρέθηκε ένας καινούριος ιός, ο αδενοϊός», ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.