Κόντρα στην εκκλησία: Η ατάκα-«φαρμάκι» της Έλενας Ακρίτα για το δημοψήφισμα δίχασε το κοινό (Pic)

«Κύριε πρωθυπουργέ το κρίμα στο λαιμό σας»: Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσε χαμό (Pics)

«Κάρφωσε» την εκκλησία

«Στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που πρότεινε τη δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος… έκοψε κάθε συζήτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην εκκλησία, την οποία «ακούμε με απόλυτο σεβασμό συνολικά τις απόψεις γιατί η συμβολή της είναι διαχρονική και ειδικά σε περιόδους κρίσεων αυτά τα χρόνια για τη στήριξη των πολιτών».

«Δεν μπορεί κανείς να υποδείξει στην εκκλησία αν θα μιλήσει και τι θα πει. Έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις της. Εμείς όμως είμαστε ξεκάθαροι. Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, υπάρχει η εκτελεστική εξουσία στη χώρα. Αυτή εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το εγκρίνει. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφιστεί», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε πως «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα» για το νομοσχέδιο. «Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ενώπιον των δημοσιογράφων και πρόσθεσε: «Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του».


Παίρνοντας θέση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, η Έλενα Ακρίτα «κάρφωσε» την πρόταση της εκκλησίας, σχολιάζοντας πως η διατύπωσή του θα είναι «ναι» για όσους πιστεύουν ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι» και «όχι» για όσους πιστεύουν ότι «μερικοί είναι πιο ίσοι».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: «Το δημοψήφισμα που ζητάει η Εκκλησία για το γάμο και την οικογένεια θα διατυπωθεί ως εξής:
🚩ΝΑΙ Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. 🚩ΟΧΙ Μερικοί είναι πιο ίσοι από τους».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα έγινε δεκτή με διθυραμβικά σχόλια από τους ακολούθους της και όσους είναι υπέρ του νομοσχεδίου ενώ προκάλεσε αντιδράσεις στους συντηρητικούς των social media που την κατηγόρησαν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.