Κάτι τρέχει στη Σανγκάη: Σοκάρει η απόφαση των αρχών για όσους είναι αρνητικοί στον ιό

Νέο στέλεχος: Έχετε καταλάβει γιατί συμβαίνει τόσο σκληρό lockdown στην Σαγκάη;

Η Σαγκάη κατέγραψε 15.861 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού, τοπικής μετάδοσης, την Μεγάλη Πέμπτη συγκριτικά με 16.407 μία ημέρα νωρίτερα

Οι σφοδρές αντιδράσεις για την πολιτική μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό στην Σανγκάη όπου έχει επιληθεί lockdown στάθηκαν η αφορμή για να δημιουργηθεί μία νέα μέθοδος απομάκρυνσης υγιών κατοίκων.

Συγκεκριμένα, το BBC αναφέρει πως στη Σανγκάη πολίτες με αρνητικό τεστ κορωνοϊού μετακινούνται από τα σπίτια τους στο Pingwang στη γειτονική επαρχία Zhejiang, όπου θα μείνουν για τουλάχιστον μια εβδομάδα σε κέντρα καραντίνας. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγες μέρες αφότου οι αρχές μετέφεραν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και εκκένωσαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε άλλη περιοχή της Σανγκάης. Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μικρή πόλη Beicai και να μετακομίσουν σε προσωρινά καταλύματα, ώστε οι αξιωματούχοι να μπορούν να απολυμάνουν την περιοχή στα περίχωρα της περιοχής Pudong.

Μια επίσημη ειδοποίηση που εκδόθηκε στους κατοίκους, τους πρόσταζε να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους και να αφήσουν τις πόρτες της ντουλάπας ανοιχτές. Τους είπαν επίσης να αφήσουν ανοιχτή την εξώπορτα του σπιτιού τους. Οι εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανθρώπους που κάνουν ουρές με γεμάτες βαλίτσες τη νύχτα έδειχναν το μέγεθος της επιχείρησης. Η ειδοποίηση από το Γραφείο Πρόληψης Επιδημίας της πόλης περιελάμβανε επίσης την εξής εντολή: «Δεν μπορείτε να φέρετε τα κατοικίδιά σας μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτής της εκκένωσης, αλλά θα τα φροντίσουμε εμείς».

Η Σαγκάη κατέγραψε 15.861 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού, τοπικής μετάδοσης, την Μεγάλη Πέμπτη συγκριτικά με 16.407 μία ημέρα νωρίτερα. Τα κρούσματα με συμπτώματα ανήλθαν στα 2.634, από τα 2.494. Αξιοσημείωτο είναι ότι καταγράφηκαν 441 νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές καραντίνας, από 390 μία ημέρα νωρίτερα. Σύμφωνα με τις αρχές, 8 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στη Σανγκάη, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την τωρινή έξαρση να ανέρχεται σε 25 – όλοι τους τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.